לחם קסמים בדקה וחצי כי זה זמן ההכנה של השלב הראשון. את השלב השני אפשר להכין בתנור, בטוסטר, בנינג'ה וגם במחבת. המלצה: להצטייד בתבנית פיירקס ריבועית וקטנה שמתאימה למיקרו ולגודל של פרוסת הלחם

רכיבים ל-2 פרוסות
(תכפילו כמויות בהתאם)
1/4 כוס קמח שקדים
1 כף אבקת חלבון
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית ממתיק (לא חובה)
1/8 כפית מלח
1 כף חמאה מומסת
1 חלבון ביצה
1 כף שמנת מתוקה
2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט

אופן ההכנה
בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד רכיבים יבשים: קמח שקדים, אבקת חלבון, אבקת אפייה, ממתיק (במידה ורוצים) ומלח.
להוסיף לתערובת את הרכיבים הרטובים; חמאה, חלבון, שמנת חמוצה או יוגורט ושמנת מתוקה.
להעביר את התערובת לתבנית קטנה שמתאימה למיקרו (ריבועית או עגולה) – התבנית צריכה להיות משומנת או מכוסה בנייר אפייה.
להכניס למיקרו על חום מקסימלי למשך כדקה וחצי-שתי דקות, עד שהתערובת מתמצקת ומתקבלת פרוסה עבה בצבע חיוור יחסית.
להמתין כמה דקות לצינון.
לחלץ את הלחם מהתבנית ולחצות אותו באופן רוחבי על מנת שיתקבלו 2 פרוסות לחם.
בינתיים לחמם תנור ל-180 מעלות (אפשר גם בנינג'ה).
להכניס את הפרוסות החצויות לאפייה של כ-10 דקות עד קבלת הזהבה ופריכות קלה.
כאמור: התוספות עליכם על פי טעמכם האישי.