רכיבים ל-20 ביסקוויטים
300 גרם זיתים שחורים מגולענים
100 גרם קמח
45 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 ביצה
100 גרם גבינת שמנת
אופן ההכנה
ייבוש הזיתים
מסננים ומייבשים את הזיתים ביסודיות.
מניחים אותם על צלחת מתאימה לחימום במיקרוגל עם נייר סופג מתחת ומעל לזיתים.
מחממים במיקרוגל במשך 15 דקות על 500 W.
ממתינים שהזיתים יתקררו.
בוחנים האם הם אכן מיובשים כראוי.
ניתן לחמם שוב במיקרוגל במידת הצורך.
כותשים את הזיתים עד שהופכים לאבקה.
הכנת בצק
מערבבים את אבקת הזיתים, החמאה והביצה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב על מנת לקבל בצק חלק והומוגני.
מותחים את הבצק בין שני דפי נייר אפייה בעזרת מערוך לעובי של פחות מ- ½ ס"מ.
מכניסים את הבצק למקרר למשך 30 דקות.
אפייה
חותכים את הבצק לעיגולים קטנים של 3-3.5 ס"מ בעזרת חותכן בצק עגול.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות (חום עליון ותחתון). למשך 15 דקות.
השלמת המנה
כשהביסקוויטים אפויים מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר לחלוטין.
למילוי יוצקים גבינת שמנת לשקית זילוף עם צנתר עגול.
מזלפים את גבינת השמנת ממרכז הביסקוויט בעיגולים מסולסלים עד לקצה.
מניחים ביסקוויט נוסף מעל.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה