לחם זיתים ושמנת שהתחפש לעוגיית "אוראו"

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה לחגוג פורים שמח עם חברים ומשפחה עם מנה שתטעה את העין ובטוח תעלה חיוך ותהפוך למוקד שיחה – עוגיות "אוראו" שהן למעשה מתאבן לחם זיתים שחורים וגבינת שמנת

רכיבים ל-20 ביסקוויטים

300 גרם זיתים שחורים מגולענים

100 גרם קמח

45 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 ביצה

100 גרם גבינת שמנת

אופן ההכנה

ייבוש הזיתים 

מסננים ומייבשים את הזיתים ביסודיות.

מניחים אותם על  צלחת מתאימה לחימום במיקרוגל עם נייר סופג מתחת ומעל לזיתים.

מחממים במיקרוגל במשך 15 דקות על 500 W.

ממתינים שהזיתים יתקררו.

בוחנים האם הם אכן מיובשים כראוי.

ניתן לחמם שוב במיקרוגל במידת הצורך.

כותשים את הזיתים עד שהופכים לאבקה.

הכנת בצק

מערבבים את אבקת הזיתים, החמאה והביצה.

מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב על מנת לקבל בצק חלק והומוגני.

מותחים את הבצק בין שני דפי נייר אפייה בעזרת מערוך לעובי של פחות מ- ½ ס"מ.

מכניסים את הבצק למקרר למשך 30 דקות.

אפייה

חותכים את הבצק לעיגולים קטנים של 3-3.5 ס"מ בעזרת חותכן בצק עגול.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות (חום עליון ותחתון). למשך 15 דקות.

השלמת המנה

כשהביסקוויטים אפויים מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר לחלוטין.

למילוי יוצקים גבינת שמנת לשקית זילוף עם צנתר עגול.

מזלפים את גבינת השמנת ממרכז הביסקוויט בעיגולים מסולסלים עד לקצה.

מניחים ביסקוויט נוסף מעל.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר