לחם זיתים מהיר ללא שמרים

מפזרים מעל את יתר הגבינה והזיתים. אופים כ-25 דקות או עד שהכיכר תופחת ומזהיבה. צילום נמרוד סונדרס
מתכון של מותג מאסטר שף ללחם זיתים מהיר ללא שמרים. מקבלים לחם שייהנה את המשפחה ויפתיע אורחים

רכיבים לתבנית לחם מלבנית

210 גרם (1.5 כוסות) קמח תופח

100 גרם קמח תירס או פולנטה

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כף סוכר

280 מ"ל (1 כוס + 3 כפות) רוויון

2 כפות שמן או חמאה מומסת

2 ביצים

80 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

1 חופן זיתים ללא גלעין כמו של מאסטר שף חצויים

4 כפות עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום)

צילום נמרוד סונדרס
צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית הלחם.

בקערת ערבוב גדולה שמים את הקמח, קמח התירס, אבקת האפייה, סודה לשתייה, המלח והסוכר.

ומערבבים.

בקערה נפרדת שמים את הרוויון, השמן או החמאה, הביצים והמים. טורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את התערובת הרטובה לתוך התערובת היבשה.

מערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.

מוסיפים כמעט את כל הפרמז'ן והזיתים (שומרים קצת לפיזור מעל המאפה) ואת עשבי התיבול.

מקפלים לתוך הבלילה.

מעבירים את הבלילה לתוך התבנית.

מפזרים מעל את יתר הגבינה והזיתים.

אופים כ-25 דקות או עד שהכיכר תופחת ומזהיבה.

קיסם שננעץ במרכז הכיכר אמור לצאת יבש ללא פירורים.

משאירים בתוך התבנית ל-15 דקות והופכים בזהירות על הרשת.

הגשה

שומרים בכלי אטום במקרר.

מגישים עם חמאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר