לחם חמוציות וגבינת רוקפור

חומרים:550 גרם קמח מנופה1 כף שמרים יבשים1 וחצי כפות סוכר½ כף מלח2 שיני שום קצוצות150 גרם גבינת רוקפור10 עלי מרווה קצוצים גס50 גרם חמוציות 400 מיל מים קרים3 כפות שמן זיתאופן ההכנה:מערבבים את כול המרכיבים, למעט המים והשמן.בוזקים פנימה את המים, מערבבים ולשים במשך כ-8 דקות – עד שהבצק רטוב ורך (ניתן לקמח מעט על מנת ללוש יותר טוב).מניחים את הבצק בקערה ומכסים בניילון נצמד למשך כ-60-45 דקות.לאחר זמן התפיחה (כשנראה כי הבצק הכפיל את נפחו) לשים את הבצק עוד לישה קצרה, ומחלקים ל-3 ככרות לחם. לאחר שעיבדנו את הלחם עד לצורה הרצויה, מבצעים מספר חתכים לאורך הבצק. מחממים את התנור ל- 220 מעלות ואופים במשך כ-7 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות צלזיוס, וממשיכים לאפות 11-8 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים ללחם לנוח כ-20 דקות. מגישים בלוויית חמאה לבנה, מלח גס שמן זית ומיץ עגבניות."כרמים" במושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"שטל. 08-8505859

חומרים:
550 גרם קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1 וחצי כפות סוכר
½ כף מלח
2 שיני שום קצוצות
150 גרם גבינת רוקפור
10 עלי מרווה קצוצים גס
50 גרם חמוציות
400 מיל מים קרים
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מערבבים את כול המרכיבים, למעט המים והשמן.
בוזקים פנימה את המים, מערבבים ולשים במשך כ-8 דקות – עד שהבצק רטוב ורך (ניתן לקמח מעט על מנת ללוש יותר טוב).
מניחים את הבצק בקערה ומכסים בניילון נצמד למשך כ-60-45 דקות.
לאחר זמן התפיחה (כשנראה כי הבצק הכפיל את נפחו) לשים את הבצק עוד לישה קצרה, ומחלקים ל-3 ככרות לחם.
לאחר שעיבדנו את הלחם עד לצורה הרצויה, מבצעים מספר חתכים לאורך הבצק.
מחממים את התנור ל- 220 מעלות ואופים במשך כ-7 דקות.
מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות צלזיוס, וממשיכים לאפות 11-8 דקות.
מוציאים מהתנור ונותנים ללחם לנוח כ-20 דקות.
מגישים בלוויית חמאה לבנה, מלח גס שמן זית ומיץ עגבניות.

"כרמים" במושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש
טל. 08-8505859

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר