לחמניות באן אסיאתיות עם חזה עוף צרוב בטריאקי

חותכים את הלחמניות באמצע כמעט עד הסוף לשני חלקים. מניחים על החלק התחתון פרוסות מלפפון, פרוסת עגבנייה ומעל נתח עוף צרוב. צילום שני הלוי
חותכים את הלחמניות באמצע כמעט עד הסוף לשני חלקים. מניחים על החלק התחתון פרוסות מלפפון, פרוסת עגבנייה ומעל נתח עוף צרוב. צילום שני הלוי

רכיבים ל-10 מנות קטנות

לחמניות

250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח תופח כמו של מאסטר שף

5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

5 גרם (1/2 כף) שמרים יבשים

10 גרם (1/2 כף) מלח

25 גרם (2 כפות) סוכר

1 כפית שמן

150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) מים פושרים

חזה עוף בטריאקי

2-3 כפות שמן

2 חזה עוף שלם, חתוך ל-10 חתיכות

1/2 כוס מים

1 כפית קורנפלור

4 כפות סויה

3 כפות טריאקי כמו של מאסטר שף

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

להגשה

מלפפון ירוק חתוך לפרוסות

עגבנייה חתוכה לפרוסות

צילום שני הלוי
צילום שני הלוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח התופח, הסודה לשתייה, השמרים, המלח והסוכר.

מערבבים היטב.

מוסיפים את השמן והמים.

לשים במהירות נמוכה-בינונית כ-10 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת.

משמנים גם מלמעלה.

מכסים ומתפיחים 60 עד 90 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

יוצרים מהבצק 10 כדורים עם שטח פנים חלק.

צובטים כדי להדק, מניחים על משטח עבודה ומגלגלים קצת.

מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות או עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

ממלאים סיר במים עד 3/4 גובה ומחממים אותם.

מרפדים את כלי האידוי בריבועים קטנים של נייר אפייה כך שלא יאטמו לחלוטין את הכלי ויאפשרו מעבר של אדים.

מניחים בכל פעם 4 כדורי בצק במרווחים גדולים כדי שלא יגעו אחד בשני או בדפנות כלי האידוי.

מאדים כ-13 דקות או עד שהלחמניות מוכנות וקפיציות למגע.

מוציאים מכלי האידוי ומצננים לחלוטין.

מכינים את העוף

מחממים את השמן במחבת פסים וצורבים את העוף מכל הצדדים.

בקערה מערבבים את המים, הקורנפלור והרטבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים אותה למחבת עם העוף.

מקפיצים עוד כדקה מכל הצדדים עד שכל החתיכות מכוסות ברוטב.

מרכיבים את המנה

חותכים את הלחמניות באמצע כמעט עד הסוף ל-2 חלקים.

מניחים על החלק התחתון פרוסות מלפפון, פרוסת עגבנייה ומעל נתח עוף צרוב.

מגישים מיד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה