לחמניות גרעיני דלעת חמניות וקינואה

 

מרכיבים ל- 15 לחמניות:
½3 כוסות קמח לבן (500 גרם)
½3 כוסות קמח מלא (500 גרם)
1 שקית שמרית או קוביה שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר אפייה (50 גרם)
½ כוס שמן (100 גרם)
1 כף מלח
כ -3 כוסות מים פושרים (750 מ"ל)
תערובת גרעינים:
גרעיני חמניות 100 גרם
גרעיני דלעת 100 גרם
קינואה 100 גרם
קלויים בתנור כ-10 דקות ב-200° (לערבב מדי פעם)

אופן ההכנה:
מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים תוך כדי הוספת המים עד לקבלת בצק עדין.
מוסיפים את תערובת הדגנים שעברו קלייה והתקררו, ומערבבים כ- 1 דקה עד פיזור אחיד בבצק.
משהים מכוסה במקום חם כ- 40 דקות לתפיחה.
מחלקים את הבצק ל- 15 יחידות ומכדררים (כ-130 גרם ליח').
מניחים על גבי נייר אפייה לתפיחה מכוסה עד הכפלת נפח.
בעזרת מספריים גוזרים "שפיצים" לבצק (ראו תמונה).
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200° כ- 20 דקות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה