לחמניות גרעיני דלעת חמניות וקינואה

מרכיבים ל- 15 לחמניות:½3 כוסות קמח לבן (500 גרם)½3 כוסות קמח מלא (500 גרם)1 שקית שמרית או קוביה שמרית (50 גרם)1 שקית משפר אפייה (50 גרם)½ כוס שמן (100 גרם)1 כף מלחכ -3 כוסות מים פושרים (750 מ"ל)תערובת גרעינים:גרעיני חמניות 100 גרםגרעיני דלעת 100 גרםקינואה 100 גרםקלויים בתנור כ-10 דקות ב-200° (לערבב מדי פעם)אופן ההכנה:מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים תוך כדי הוספת המים עד לקבלת בצק עדין. מוסיפים את תערובת הדגנים שעברו קלייה והתקררו, ומערבבים כ- 1 דקה עד פיזור אחיד בבצק. משהים מכוסה במקום חם כ- 40 דקות לתפיחה.מחלקים את הבצק ל- 15 יחידות ומכדררים (כ-130 גרם ליח').מניחים על גבי נייר אפייה לתפיחה מכוסה עד הכפלת נפח.בעזרת מספריים גוזרים "שפיצים" לבצק (ראו תמונה).אופים בתנור שחומם מראש ל- 200° כ- 20 דקות.

מרכיבים ל- 15 לחמניות:
½3 כוסות קמח לבן (500 גרם)
½3 כוסות קמח מלא (500 גרם)
1 שקית שמרית או קוביה שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר אפייה (50 גרם)
½ כוס שמן (100 גרם)
1 כף מלח
כ -3 כוסות מים פושרים (750 מ"ל)
תערובת גרעינים:
גרעיני חמניות 100 גרם
גרעיני דלעת 100 גרם
קינואה 100 גרם
קלויים בתנור כ-10 דקות ב-200° (לערבב מדי פעם)

אופן ההכנה:
מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים תוך כדי הוספת המים עד לקבלת בצק עדין.
מוסיפים את תערובת הדגנים שעברו קלייה והתקררו, ומערבבים כ- 1 דקה עד פיזור אחיד בבצק.
משהים מכוסה במקום חם כ- 40 דקות לתפיחה.
מחלקים את הבצק ל- 15 יחידות ומכדררים (כ-130 גרם ליח').
מניחים על גבי נייר אפייה לתפיחה מכוסה עד הכפלת נפח.
בעזרת מספריים גוזרים "שפיצים" לבצק (ראו תמונה).
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200° כ- 20 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר