לחמניות כשרות לפסח

מוצע לאכול את הלחמניות עם ממרחים, או להשתמש בהן כפחזניות למליות מלוחות ומתוקות

מוצע לאכול את הלחמניות עם ממרחים, או להשתמש בהן כפחזניות למליות מלוחות ומתוקות.

חומרים ל-40 לחמניות:
2 כוסות מים
1/2 כוס שמן קנולה 'עץ הזית'
1 כפית מלח
2 כוסות קמח מצה
5 ביצים גדולות

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מביאים לרתיחה מים, שמן קנולה 'עץ הזית' ומלח בסיר.
מוסיפים קמח מצה תוך כדי בחישה, ומערבבים עד שנוצר גוש בצק.
מורידים את הסיר מהאש ומצננים מעט.
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ובוחשים במהירות איטית.
מוסיפים את הביצים אחת-אחת, עד שנוצרת עיסה חלקה ומבריקה, סמיכה אך לא נוזלית מדי.
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לחמניות בתבנית משומנת.
לחילופין אפשר להוריד כף גדושה בעזרת כף שנייה שנטבלה במים. 
אופים 35 דקות (לא פותחים את התנור בזמן האפייה).
מכבים את התנור, ומשאירים את הלחמניות לקירור בתנור 10 דקות.

גיוון:
לחמניות ים תיכוניות:
מוסיפים לתערובת 3 כפות עשבי תיבול יבשים, כמו תימין או תערובת עשבי תיבול איטלקית או צרפתית, וממירים את שמן הקנולה בשמן זיתולה 'עץ הזית'.

טיפ מהמומחים: איולי בבית
הכי טעים לפתוח את הלחמניות הללו, למרוח בתוכן שכבה נדיבה של איולי, להוסיף עגבנייה, ולסיים בגבינת פטה טובה.
איך מכינים איולי בבית?
טורפים חלמון ביצה (הכי טעים אורגנית), שן שום כתושה ומעט מלח בקערה בינונית, באמצעות מטרפה ידנית, עד שהחלמון הופך בהיר וקצפי.
ההקצפה הזו, שנמשכת כ-3 דקות, היא המפתח לאיולי טוב.
מוסיפים כמה טיפות שמן קנולה או שמן זית כתית מעולה 'עץ הזית', וטורפים במרץ, עד שכל השמן נטמע והקרם הופך חלק.
מוסיפים עוד טיפה, תוך כדי טריפה, וממשיכים לזלף שמן באיטיות עד שהאיולי מתרומם.
ככל שמוסיפים שמן, האיולי הופך מוצק יותר.
לסיום טורפים פנימה מיץ לימון לפי הטעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר