לחמניות סילאן

חומרים450 גרם קמח לבן קשה ללחם (שטיבל 2) מנופה5 גרם משפר אפיה 40 גרם סילאן 10 גרם מלח8 גרם שמרים יבשים100 מ"ל חלב100 מ"ל מים50 גרם חמאה1 ביצה טרופה 200 גרם תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות1 כף בהרט<bלזיגוג50 גרם חלב50 גרם חמאה50 גרם סילאןאופן הכנהממיסים את החמאה ומערבבים את החלב, המים והביצה.מערבבים בקערה קמח, מלח, משפר אפיה, שמרים וסוכר, מוסיפים את הנוזלים ומערבבים עד לקבלת בצק רך.מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים כ- 10 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש. מעבירים לקערה, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, חובטים בו מעט כדי להוציא את הגזים ומחדירים לתוכו תוך כדי לישה את התמרים והבהרט.מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים בני כ-60 גרם כל אחד. יוצרים לחמניות עגולות ומניחים באופן מרווח על תבנית אפייה משומנת בחמאה.מתפיחים כשעה עד שהלחמניות מכפילות את נפחו.מחממים תנור ל- 200 מעלות ומניחים בתחתית תבנית עם מים. מחממים קלות את כל חומרי הזיגוג עד לתערובת אחידה ויוצקים מעל הלחמניות.אופים כ-15 –20 דקות, עד שהלחמניות זהובות ובנקישה על תחתיתן נשמע צליל חלול.מניחים על רשת לצינון של 45 דקות לפחות.

חומרים
450 גרם קמח לבן קשה ללחם (שטיבל 2) מנופה
5 גרם משפר אפיה
40 גרם סילאן
10 גרם מלח
8 גרם שמרים יבשים
100 מ"ל חלב
100 מ"ל מים
50 גרם חמאה
1 ביצה טרופה
200 גרם תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות
1 כף בהרט


50 גרם חלב
50 גרם חמאה
50 גרם סילאן

אופן הכנה
ממיסים את החמאה ומערבבים את החלב, המים והביצה.

מערבבים בקערה קמח, מלח, משפר אפיה, שמרים וסוכר, מוסיפים את הנוזלים ומערבבים עד לקבלת בצק רך.

מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים כ- 10 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש.

מעבירים לקערה, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, חובטים בו מעט כדי להוציא את הגזים ומחדירים לתוכו תוך כדי לישה את התמרים והבהרט.

מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים בני כ-60 גרם כל אחד. יוצרים לחמניות עגולות ומניחים באופן מרווח על תבנית אפייה משומנת בחמאה.

מתפיחים כשעה עד שהלחמניות מכפילות את נפחו.

מחממים תנור ל- 200 מעלות ומניחים בתחתית תבנית עם מים.

מחממים קלות את כל חומרי הזיגוג עד לתערובת אחידה ויוצקים מעל הלחמניות.

אופים כ-15 –20 דקות, עד שהלחמניות זהובות ובנקישה על תחתיתן נשמע צליל חלול.

מניחים על רשת לצינון של 45 דקות לפחות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר