לחמניות

כ-15 יחידותהחומרים10 גרם שמריםקצת פחות מ- שלושת רבעי כוס מים פושריםחצי כפית או כפית שטוחה סוכר חוםשלושת רבעי כפית מלח2 – 2.5 כוסות קמח לבןשלושת רבעי כפית פלפל שחור, רצוי טחון טרירבע כוס שמן זיתאופן ההכנההמיסו בקערית את השמרים בקצת (כשמינית הכוס) מן המים.ערבבו את הסוכר, המלח, הקמח והפלפל.הוסיפו אל תערובת השמרים את יתרת המים ואת השמןבחשו את תערובת השמרים עם הקמח בעדינות, ניתן לצור גומה במרכז הקמח,ולצקת לתוכה את תערובת השמרים, עד לקבלת בצק רך ודביק.לקמח מעט את משטח העבודה ולשים עליו את הבצק מספר דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.לשמן קערה ומעבירים אליה את הבצק. יש להקפיד להפוך את הבצק כך שישומן מכל צדדיו.לכסות את הקערה ולהניח לה לתפוח כשעה.צרו מן הבצק את כמות הלחמניות הרצויה (לכמות זו אנו ממליצים ליצור כ- 15 לחמניות(.להניח את הגלילים על תבנית אפייה משומנת הייטב.לזיגוג הלחמניות, רצוי לטרוף חלמון ביצה עם כף מים, למרוח את הגלילים ולהניח להם לכ- 20 דקות.מחממים את התנור לחום בינוני – גבוה (בערך 200-180 מעלות צלזיוס) מספר דקות לפני האפיה.מכניסים לתנור ואופים לכ-25 דקות.מוציאים ומצננים.

כ-15 יחידות


החומרים
10 גרם שמרים
קצת פחות מ- שלושת רבעי כוס מים פושרים
חצי כפית או כפית שטוחה סוכר חום
שלושת רבעי כפית מלח
2 – 2.5 כוסות קמח לבן
שלושת רבעי כפית פלפל שחור, רצוי טחון טרי
רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה
המיסו בקערית את השמרים בקצת (כשמינית הכוס) מן המים.

ערבבו את הסוכר, המלח, הקמח והפלפל.

הוסיפו אל תערובת השמרים את יתרת המים ואת השמן

בחשו את תערובת השמרים עם הקמח בעדינות, ניתן לצור גומה במרכז הקמח,

ולצקת לתוכה את תערובת השמרים, עד לקבלת בצק רך ודביק.

לקמח מעט את משטח העבודה ולשים עליו את הבצק מספר דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

לשמן קערה ומעבירים אליה את הבצק. יש להקפיד להפוך את הבצק כך שישומן מכל צדדיו.

לכסות את הקערה ולהניח לה לתפוח כשעה.

צרו מן הבצק את כמות הלחמניות הרצויה (לכמות זו אנו ממליצים ליצור כ- 15 לחמניות(.

להניח את הגלילים על תבנית אפייה משומנת הייטב.

לזיגוג הלחמניות, רצוי לטרוף חלמון ביצה עם כף מים, למרוח את הגלילים ולהניח להם לכ- 20 דקות.

מחממים את התנור לחום בינוני – גבוה (בערך 200-180 מעלות צלזיוס) מספר דקות לפני האפיה.

מכניסים לתנור ואופים לכ-25 דקות.

מוציאים ומצננים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר