לכבוד חגי תשרי: חומץ רימונים אורגני של תבואות

מתאים לתיבול סלטים, למרינדות לבשר, עוף ודגים, קוקטיילים. כדי לייצר ליטר אחד של חומץ רימונים נדרשת כמות של כ-4 ק"ג של רימונים

מי שנוהג להשתמש בחומץ תפוחים יכול להחליף אותו בחומץ רימונים באותה הכמות. צילום אייל גרניט
מי שנוהג להשתמש בחומץ תפוחים יכול להחליף אותו בחומץ רימונים באותה הכמות. צילום אייל גרניט

לכבוד חגי תשרי מציעה חברת "תבואות" המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, חומץ רימונים אורגני מיובא מספרד. חומץ הרימונים אינו מסונן והוא מכיל רכיבי פרי. בשל תכולת הפלבונואידים (נוגדי חמצון) יש לו צבע בורדו-יין. לחומץ דרגת חומציות 5% והוא מתאים במיוחד לתיבול סלטים, לקוקטיילים, להכנת מרינדות לבשר, עוף ודגים. חומץ זה פחות חמוץ מחומץ בלסמי, ויש לו סיומת עם גוון פירותי מתקתק. כדי לייצר ליטר אחד של חומץ רימונים נדרשת כמות של כ-4 ק"ג של רימונים. בשל טעמו המיוחד החומץ מתאים גם לתיבול סלטי פירות ולפירות צרובים בגריל. משתלב יפה עם שמן זית, מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס.

צילום אייל גרניט
צילום אייל גרניט

בחברת תבואות מציינים כי השימוש בחומץ רימונים נפוץ ברחבי המזרח התיכון, צפון אפריקה ובמדינות בדרום מזרח אסיה ובמרכזה, כמו איראן, אפגניסטן, קוריאה. ברפואה הטבעית והמסורתית מייחסים לו יכולות לסייע לספיגה מיטבית של מזון, סידן, ויטמינים ומינרלים, תמיכה במערכות העיכול והדם. לפי תבואות, מי שנוהג להשתמש בחומץ תפוחים, יכול להחליף אותו בחומץ רימונים באותה הכמות. טוב גם למי שמקפיד לשתות חומץ מעורבב במים מדי יום (גם בתוספת דבש, מייפל או סילאן). יש שנוהגים להקפיא את החומץ במגשיות קרח ולהוסיף קובייה למשקאות קרים, לשמנת חמוצה או ליוגורט.

המחיר 25.90 ש"ח לבקבוק 500 מ"ל. להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. כשרות מהדרין פרווה בהשגחת בד"צ בית יוסף והרבנות הראשית לישראל






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה