מספר קלוריות למנה: 257
מצרכים ל- 4 מנות: 300 גרם פסטה פנה
10 קישואים קטנים (זוקיני)
1 כף שמן זית בכבישה קרה ראשונה
5 כפות חומץ בלסמי
30-40 גרם גבינת פרמזן מגורדת גס
ריחן (בזיליקום) טרי חתוך גס
מלח
אופן ההכנה:
שוטפים את הקישואים ופורסים לפרוסות.
מפזרים על הפרוסות מעט מלח ומטגנים במעט שמן זית במחבת מכוסה כעשר דקות.
מוסיפים 4 כפות של חומץ בלסמי וכף אחת של מים, ומבשלים על אש גבוהה ללא מכסה כדקה.
מצננים את הקישואים
מבשלים את הפסטה ומוסיפים מלח.
מסננים ומצנים את הפסטה. ניתן לעשות זאת על ידי פיזור הפסטה על משטח נקי.
מערבבים את הפסטה עם כף אחת של חומץ בלסמי וכף שמן זית בקערה גדולה.
מוסיפים את הקישואים עם הרוטב, גבינת פרמזן ובזיליקום.
לערבב היטב ולהגיש.
מתוך מבחר מתכונים של מנות מבוססות על מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך (מתחת ל- GI55). היוזמה למתכונים, שחוברו על ידי שפים ובשלנים מרחבי העולם, שהמשותף להם הוא האהבה לאוכל וכן היותם סוכרתיים – הינה של חברת נובו נורדיסק העולמית, העוסקת בתחום הטיפולים לסוכרת.