סקר שנערך ע"י חב' "סיימן" במדגם ארצי מייצג בקרב 500 מרואיינים בנושא הרגלי האכילה והצריכה של גבינות איכותיות צרפתיות ע"י הישראלים, קובע ש-51% מהישראלים אוכלים גבינות איכותיות צרפתיות.
זהו גידול של 25% לעומת הרגלי הצריכה של גבינות שכאלו לפני כשנה,
כ-25% אוכלים עד 1 ק"ג גבינות שכאלו בשנה, כ-7% עד 2 ק"ג, כ-7% בין 2-4 ק"ג, כ-4% כ-5 ק"ג, וכ-8% בין 5-10 ק"ג בשנה.
בולטת התופעה שבקרב המרואיינים בגילאי 18-44, כ-60% מתוכם אוכלים גבינות צרפתיות, לעומת מרואיינים מבוגרים יותר- רק 43%כמו כן רווקים (58%) אוכלים יותר גבינות צרפתיות לעומת הנשואים (48%).
לפי סקר סיימן, תושבי אזור השרון הם אכלני הגבינות הצרפתיות הבולטים לעומת תושבי אזורים אחרים. 65% מהם ציינו שהם מרבים לאכול גבינות צרפתיות איכותיות.
לשאלה מהי הגבינה הצרפתית המועדפת: 38% ציינו גבינות צהובות, 19% גבינות שמנת, 13% גבינות עובש, 12% גבינות חצי קשות, 7% גבינות כחולות, ו-4% אוכלים את כל סוגי הגבינות ללא העדפה מסוימת.
חברת "סיימן" מביאה לקראת חג שבועות מגוון גבינות מצרפת, איטליה, ארה"ב, דרום אמריקה וקפריסין.