לפתן פירות מסורתי

 

זהו מתכון שמצליח לכולם. גם כמויות הפירות יכולות להשתנות בהתאם לטעם האישי.

מצרכים:
100 ג' משמש יבש
100 ג' צימוקים לבנים
100 ג' שזיפים שחורים
100 ג' פרוסות תפוחי עץ יבשים
2 ליטר מים
4 נעצי ציפורן
¼ מקל קינמון
4 פרוסות לימון טרי

אופן ההכנה:
שוטפים את הפירות היבשים במים ומסננים.
מכניסים הכל לסיר, ומבשלים כשעה לאחר רתיחת המים על אש נמוכה.
סוכר מוסיפים בסוף לפי הטעם, כל פעם שתי כפות, ובוחשים. ניתן להוסיף ממתיק מלאכותי, אם כי הטעם הסופי שונה.

גיוונים אפשריים:
במקום ציפורן: כפית תמצית וניל, או ¼ כוס מיץ תפוזים, או מעט מיץ לימון טרי.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה