לקראת חג החנוכה: המלצה על טיגון בשמן זית וטיפים לטיגון בריא

חדירות המוצר לשמן בעת טיגון בשמן זית, נמוכה יותר מאשר בטיגון בשמן אחר עקב יצירת שכבה קשה (crust) על פני המוצר, כלומר המוצר המטוגן יכיל פחות שומן לאחר הטיגון לעומת טיגון בשמן אחר

הידעת? סופגניות ולביבות יותר בריא לטגן ולבשל בשמן זית.
חדירות המוצר לשמן בעת טיגון בשמן זית, נמוכה יותר מאשר בטיגון בשמן אחר עקב יצירת שכבה קשה (crust) על פני המוצר, כלומר המוצר המטוגן יכיל פחות שומן לאחר הטיגון לעומת טיגון בשמן אחר.
שמן זית שומר על סגולות הבריאות שלו גם בחימום (בזכות עמידותו הגבוהה בטיגון).

טיפים לטיגון בריא:
· הטמפרטורה הנכונה לטיגון הינה כאשר מכניסים כף עץ והשמן מבעבע סביבה- בטמפרטורה הזו המוצר מתבשל מבפנים ולא נחרך מבחוץ ומצד שני לא מתארך זמן הבישול.
· רצוי שהמוצר שמטגנים יהיה בטמפרטורת החדר, כדי לצמצם השפעה על טמפרטורת השמן.
· עדיף להשתמש תמיד בשמן טרי.
· טגנו מזון בחתיכות גדולות – כך המזון יספוג פחות שמן.
· ספגו לאחר הטיגון את השמן מהמוצר.
· העדיפו שימוש בשמן עשיר בשומן חד בלתי רווי, כדוגמת שמן זית – נוטה פחות להתחמצן.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר