"חוות תקוע", המתמחה בגידול ושיווק פטריות וירקות מיוחדים, מציעה לראשונה
בישראל עלי ניצנים – העלים של כרוב הניצנים; ירק טעים, מזין, עם מגוון אפשרויות הכנה.
בחוות תקוע אומרים, כי הם נחשפו לראשונה לייחודיותם של עלי הניצנים במהלך ההתעניינות בכרוב הניצנים, שגם אותו החלה החווה לשווק לאחרונה, והחליטו לשווק אותם כמוצר בפני עצמו.
לעלי הניצנים מרקם בשרני וטעם מתקתק עדין, עם רמז לטעמו של כרוב הניצנים. גם אחרי בישול ארוך שומרים עלי הניצנים על צורתם, יציבותם ובשרנותם. מרקמם נותר נגיס מעט, כך שהם נותנים תוספת של מרקם וטעם למנות.
מוצע לשלב את עלי הניצנים בפסטות, פשטידות, לביבות, כתוספת לסלטים חמים, כתוספת של ירקות מאודים לארוחה.
עונתו של הצמח היא בחודשים נובמבר עד מאי, והוא שייך למשפחת הירקות המצליבים, בה נכללים גם הכרוב הלבן, הכרובית, עלי חרדל, קולרבי, קייל.
השימוש דומה לזה של תרד ובמנגולד. אך בשונה מהם, בגלל בשרניותם הרבה,
עלי הניצנים מצריכים אידוי או בישול מעט ארוך יותר, עד להתרככות. יתרון נוסף שיש לעלי הניצנים הוא שטח הפנים הרחב שהודות לו ולמרקם היציב – קל ונוח להשתמש בהם להכנת ממולאים ולזניות.
לאחסן בקירור. לפני השימוש מומלץ להפריד את הגבעול על ידי חיתוך הציר המרכזי, כך שנשאר החלק הירוק בלבד.
לעלי הניצנים ערכים בריאותיים רבים. הם עשירים בנוגדי חמצון (התומכים בהגנה על הגוף), בוויטמינים ובמינרלים. במיוחד בוויטמין K (החיוני למניעת דלדול העצם), ובוויטמין C (המסייע לחיזוק המערכת החיסונית). כמו כן, הם מכילים ריכוז גבוה של גלוקוזינולטים – תרכובות אורגניות המצויות בירקות ממשפחת המצליבים, שיש להן תכונות ייחודיות המסייעות למניעת סרטן.
הטעם המעודן של עלי הניצנים משתלב במגוון מתכונים. לדוגמא:
עלי ניצנים במילוי בשר, פטריות, או אורז ועדשים ברוטב עגבניות. מאדים את העלים בשלמותם במים רותחים כמה דקות עד התרככותם וממלאים.
עלי ניצנים מוקפצים בשמן זית, שום ושבבי צ'ילי בתוספת ירקות – פלפלים, פטריות ועוד או בלוב גבינות צאן.
עלי ניצנים משולבים בפשטידות, לזניות, פסטות ומאפים (בדומה לשימוש בעלי מנגולד ותרד)
המחיר כ- 12 ₪ לאריזה.
להשיג ברשתות טיב טעם, טבע קסטל, פוליצר, בחנויות הפרטיות ובשווקים הפתוחים.
צילום משה אליהו





