לראשונה הוענקו תעודות מטעם ממשלת יפן למסעדות ישראליות שמשתמשות במוצרי מזון יפניים

המסעדות צפרה – Zepra, מינאטו – Minato, דיינינגס – Dinings ויאקימונו – Yakimono , קיבלו תעודות על בסיס קריטריונים שהוגדרו ע"י משרד החקלאות, היערנות והדיג היפני, ולאחר שהוסמכו ע"י ארגון JETRO וחברת "ימה וקדמה"

שגריר יפן בישראל, ראש עיריית הרצליה, אנשי המסעדות מקבלות התעודה והגופים המסמיכים
שגריר יפן בישראל, ראש עיריית הרצליה, אנשי המסעדות מקבלות התעודה והגופים המסמיכים. צילום פאפא רצי

באירוע חגיגי שהתקיים בביתו של שגריר יפן בישראל – הוד מעלתו השגריר קוג’י טומיטה (Koji Tomita) בהרצליה פיתוח, הוענקו תעודות מיוחדות מטעם ממשלת יפן לארבע מסעדות יפניות הפועלות לארץ, וזאת לראשונה למסעדות באזור המזרח התיכון ואפריקה. באירוע השתתפו גם ראש עיריית הרצליה משה פדלון, וסגניתו עופרה בל, שייצגו את העיר בה מתגורר השגריר.

שף אבי קונפורטי מצפרה מקבל את תעודת ההסמכה משגריר יפן בישראל
שף אבי קונפורטי מצפרה מקבל את תעודת ההסמכה משגריר יפן בישראל. צילום פאפא רצי

המסעדות צפרה – Zepra, מינאטו – Minato, דיינינגס – Dinings ויאקימונו – Yakimono , קיבלו תעודות Supporter Restaurants & Stores על בסיס קריטריונים שהוגדרו ע”י משרד החקלאות, היערנות והדיג היפני, ולאחר שהוסמכו ע”י ארגון JETRO (Japan External Trade Organization), וחברת “ימה וקדמה” (גוף השיפוט וההסמכה הישראלי).

הסמכה זו ניתנת לגופים פרטיים, מפעלים, מסעדות וחנויות קמעונאיות למאכל ושתייה מחוץ ליפן, אשר מוכרים מוצרי מזון המיוצרים ביפן, ועושים בהם שימוש תכוף על מנת להגדיל את הביקוש אליהם, ובכך מקדמים ומעודדים את ייצואם מיפן. המסעדות הגישו במהלך האירוע מנות המבוססות על רכיבים וחומרי גלם יפניים, והוכיחו את המוניטין להן זכו בארץ כמסעדות יפניות איכותיות, גם אם כדברי שגריר יפן בארץ, המסעדות היפניות בישראל מבצעות התאמת המתכונים והטעמים לסועד הישראלי, והוא מברך על כך.

דיינינגס: פסיפס סשימי סלמון וילו טייל
דיינינגס: פסיפס סשימי סלמון וילו טייל. צילום הדר אוקנין

ואלה הקריטריונים ל-Supporter Restaurants & Stores

מסעדות (כאמור כרגע יש 4 כאלה בישראל): מנות המכילות מרכיבי מזון המיוצרים ביפן, חייבות להיות מוצעות לסועדים באופן קבוע; המרכיבים, חומרי הגלם והסאקה מיוצרים מיפן, יהיו מוצגים בפירוט המנות בתפריט; ומאפייני מרכיבי המזון והסאקה המיוצרים ביפן יוצגו ויקודמו ללקוחות בעת הגשתם.

מינאטו: טרטר דניס
מינאטו: טרטר דניס. צילום הדר אוקנין

חנויות קמעונאיות (עדיין אין בישראל חנויות שהוסמכו: על חומרי הגלם, מרכיבי המזון ומוצרי הסאקה המיוצרים ביפן להיות מוצעים למכירה תמיד; העובדה שמוצרי המזון מיוצרים ביפן צריכה להיות מוצגת באופן בולט לצד המוצרים; מאפייני מרכיבי המזון והסאקה המיוצרים ביפן יוצגו ויוצעו ללקוחות.

צפרה: היביסקוס סאקה סלמון – שלושה טעמי ווסאבי
צפרה: היביסקוס סאקה סלמון – שלושה טעמי ווסאבי. צילום הדר אוקנין

מנות הטעימות שהוגשו באירוע הענקת התעודות

דיינינגס: פסיפס סשימי סלמון וילו טייל. הרכיבים: סלמון, ילו טייל (יפן), צנון לבן יפני, יוזו, יוזו קושו.

מינאטו: טרטר דניס. הרכיבים: דניס, אבוקדו, מיסו לבן (יפן), מיץ יוזו (יפן), ג’ינג’ר.

צפרה: היביסקוס סאקה סלמון – שלושה טעמי ווסאבי. הרכיבים: סלמון (שההיביסקוס העניק לו צבע עז של טונה), ווסאבי (יפן) בטעמי וניחוחות פירות, דבש, אדממה.

יאקימונו: בורי קאמה מבושל. הרכיבים: ילו טייל (יפן), רוטב סויה (יפן), ג’ונמאי-גינג’ו סאקה (יפן), מירין (יפן), ירקות – פטריות שיטאקה,  צנון לבן יפני, גזר, תפוח אדמה, ג’ינג’ר.

יאקימונו: בורי קאמה מבושל
יאקימונו: בורי קאמה מבושל. צילום פאפא רצי

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה