מאפה אנטיפסטי

 

מתאים לתבנית אפייה אינגליש קייק אורך 26 ס"מ

רכיבים לבצק שמרים:
500 גר' קמח
3/4 כוס חלב
50 גר' חמאה רכה
30 גר' שמרים טריים
3 כפות סוכר
2 ביצים
מעט מלח

רכיבים למילוי האנטיפסטי:
100 גר' ממרח צ'ימצ'ורי של לחם ארז
50 גר' קוביות גסות של חציל בלאדי – אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות
130 גר' קוביות גסות של בטטה – אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות
40 גר' גבינה צהובה מגורדת
10 גר' שומשום

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם מלח בתוך קערת המיקסר ומוסיפים את שאר המרכיבים לערבוב של כ-5 דק' במהירות בינונית, עד קבלת בצק במרקם חלק.
מוציאים את הבצק מהמיקסר ומניחים על תחתית שיש מקומחת,
מורחים בשמן ונותנים לבצק לנוח כ-20 דקות. 
מרדדים את הבצק לגודל 26X10 ס"מ.
מורחים את ממרח הצ'ימצ'ורי ומפזרים מעל את קוביות הבטטה והחציל בצורה שווה.
בחלקו התחתון של הבצק, מפזרים את הגבינה ומגלגלים את הבצק כלפי פנים עד שהחתך נמצא בתחתית המאפה.
מכניסים לתבנית אפיה.
מתפיחים במקום חמים מכוסה במגבת עד להכפלת הנפח,
מורחים ביצה ומפזרים את השומשום מעל.
ניתן לחרוץ חריצים אלכסוניים בבצק לפני האפייה.
אופים כ- 40 דקות בחום של 140 מעלות.

מתוך קולקציית "פינוק בלבן" לחג השבועות






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה