fbpx

מאפה בטטה מבצק ירקות של טבעול עם "רעפי" פיטריות פורטבלה

רכיבים ל – 4 אנשיםחבילת בצק בטטה של "טבעול"ביצה טרופה2 פטריות פורטבלה 2 ענפי טימין4 שיני שוםרבע כוס שמן זית100 גרם בצל לבן פרוס50 גרם סוכר4 כפות קרם פרשחופן עלי ארגולהמיץ לימון (לפי הטעם)מלח פלפל שחור גרוסאופן ההכנה1. מרדדים את בצק הבטטה וחותכים למלבנים שווים בגודל 18X22 ס"מ.2. חותכים 4 רצועות (2 רצועות אורך ו – 2 רצועות רוחב) על מנת ליצור מסגרת למלבן הבצק.3. מדביקים את הרצועות כמסגרת למלבן הבצק על ידי מריחת ביצה טרופה בין השכבות.4. אופים לפי ההוראות על גבי האריזה (ממולץ לאפות לאחר הכנת המלית).5. מסדרים את פיטריות הפורטבלה בתבנית, מפזרים ענפי טימין, שום פרוס דק, מלח ופלפל שחור ומזליפים מעל הכל מעט שמן זית.6. מחממים בתנור למשך 7 דקות בחום 160 מעלות. 7. לאחר שהפיטריות התקררו יש לפרוס אותן לרצועות בעובי ½ ס"מ.8. בשמן הזית ממיסים את הסוכר, מוסיפים בצל לבן פרוס ומבשלים למשך שעה (הבצל צריך להיות רך ושחום).9. סלט עלי ארגולה – לתבל את חופן עלי הארגולה במעט שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.הרכבת המנהעל מלבן הבצק יש להניח את הבצל "קונפי" ומעליו את רצועות הפורטבלה, לפזר באופן שווה ארבע כפות קרם פרש ועליהן להניח את סלט עלי הארגולה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

רכיבים ל – 4 אנשים
חבילת בצק בטטה של "טבעול"
ביצה טרופה
2 פטריות פורטבלה
2 ענפי טימין
4 שיני שום
רבע כוס שמן זית
100 גרם בצל לבן פרוס
50 גרם סוכר
4 כפות קרם פרש
חופן עלי ארגולה
מיץ לימון (לפי הטעם)
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. מרדדים את בצק הבטטה וחותכים למלבנים שווים בגודל 18X22 ס"מ.

2. חותכים 4 רצועות (2 רצועות אורך ו – 2 רצועות רוחב) על מנת ליצור מסגרת למלבן הבצק.

3. מדביקים את הרצועות כמסגרת למלבן הבצק על ידי מריחת ביצה טרופה בין השכבות.

4. אופים לפי ההוראות על גבי האריזה (ממולץ לאפות לאחר הכנת המלית).

5. מסדרים את פיטריות הפורטבלה בתבנית, מפזרים ענפי טימין, שום פרוס דק, מלח ופלפל שחור ומזליפים מעל הכל מעט שמן זית.

6. מחממים בתנור למשך 7 דקות בחום 160 מעלות.

7. לאחר שהפיטריות התקררו יש לפרוס אותן לרצועות בעובי ½ ס"מ.

8. בשמן הזית ממיסים את הסוכר, מוסיפים בצל לבן פרוס ומבשלים למשך שעה (הבצל צריך להיות רך ושחום).

9. סלט עלי ארגולה – לתבל את חופן עלי הארגולה במעט שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.

הרכבת המנה
על מלבן הבצק יש להניח את הבצל "קונפי" ומעליו את רצועות הפורטבלה, לפזר באופן שווה ארבע כפות קרם פרש ועליהן להניח את סלט עלי הארגולה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר