חומרים עבור 10 איש
1 גליל בצק עלים
ביצה להדבקה
קצח
שומשום
200 גרם קשקבל
200 גרם גבינת פטה
100 גרם רוקפור
200 גרם אגוזי מלך
לממרח פסטו עשבים
1 צרור בזיליקום
1 צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
3 חבילות עירית
חצי כוס שמן זית
חצי כוס פרמז'אן מגורד
1 כוס צנוברים
1 מיץ לימון
חומרים לרוטב
6 עגבניות תמר
חצי כוס יוגורט
1 גבעול בצל ירוק
חצי פילפל צ'ילי קטן
שמן זיית
מלח
פילפל שחור
קורט סוכר
חומרים לשמן בזיליקום
1 צרור עלי בזיליקום ( רק העלים)
1 כוס שמן זיית ושמן סויה
אופן הכנה
מערבבים את הגבינות לתערובת אחידה
מרסקים את כל החומרים של הפסטו לתערובת אחידה
מרסקים את העגבניות .בצל ירוק ,פילפל והתבלינים במיקסר
מסננים את התערובת
מוספים את היוגורט ומערבבים לתערובת אחידה
שמן בזיליקום
חולטים את עלי הבזיליקום במים רותחים ומעברים מיד למים עם קרח
טוחנים בבלנדר את עלי בזיליקום והשמן לתערובת אחידה ומסננים
לסיום
פותחים את הבצק
מניחים מיקס גבינות בחצי צד בצק
מניחים מעל תערובת פסטו
מברישים בביצה
מקפלים חצי בצק וסוגרים
מברישים מעל בביצה ומפזרים קצח ושומשום
אופים בתנור בטמפרטורה 180 מעלות למשך 25 דקות