מאפה טורקי של בצק פילו וגבינות

150 גרם חמאה מומסת8 דפי פילוחומרים לשכבות2 ביצים200 מ"ל חלב150 גרם חמאה מומסתחומרים לתערובת הגבינות500 גרם גבינת פטה350 גרם גבינה צהובה מסוג גרוייר75 גרם קשקבל או גבינה חריפה אחרת6 ביצים אופן ההכנה1. מערבבים בקערה את הביצים, החלב והחמאה המומסת ומניחים בצד.2. בקערה נפרדת מערבבים 6 ביצים טרופות עם גבינת קשקבל וגרוייר מגוררות וגבינת פטה מפוררת.3. מברישים שני צידי פילו בחמאה חמה מומסת ומרפדים את התבנית הנשלפת כולל דפנות.4. שליש מהתערובת הגבינות שופכים לתבנית. לוקחים שני דפי פילו וטובלים אותם בתערובת החלב, מניחים על בלילת הגבינות. שליש נוסף מתערובת הגבינות שופכים שנית מעל דפי הפילו ומעליה מניחים בשנית שני דפי פילו נוספים טבולים בבלילת החלב. מוסיפים את השליש הנותר של תערובת הגבינות, מברישים בחמאה שני דפי פילו נוספים ומניחים על התערובת. את השוליים של דפים אלה מקפלים פנימה ביחד עם השוליים של הדפים הראשונים איתם ריפדנו את התבנית. מתקבל מעין פאי סגור.5. מכניסים את המאפה לתנור מחומם מראש ל- 175 מעלות למשך כ- 45 דקות.

150 גרם חמאה מומסת
8 דפי פילו

חומרים לשכבות
2 ביצים
200 מ"ל חלב
150 גרם חמאה מומסת

חומרים לתערובת הגבינות
500 גרם גבינת פטה
350 גרם גבינה צהובה מסוג גרוייר
75 גרם קשקבל או גבינה חריפה אחרת
6 ביצים

אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את הביצים, החלב והחמאה המומסת ומניחים בצד.

2. בקערה נפרדת מערבבים 6 ביצים טרופות עם גבינת קשקבל וגרוייר מגוררות וגבינת פטה מפוררת.

3. מברישים שני צידי פילו בחמאה חמה מומסת ומרפדים את התבנית הנשלפת כולל דפנות.

4. שליש מהתערובת הגבינות שופכים לתבנית. לוקחים שני דפי פילו וטובלים אותם בתערובת החלב, מניחים על בלילת הגבינות. שליש נוסף מתערובת הגבינות שופכים שנית מעל דפי הפילו ומעליה מניחים בשנית שני דפי פילו נוספים טבולים בבלילת החלב. מוסיפים את השליש הנותר של תערובת הגבינות, מברישים בחמאה שני דפי פילו נוספים ומניחים על התערובת. את השוליים של דפים אלה מקפלים פנימה ביחד עם השוליים של הדפים הראשונים איתם ריפדנו את התבנית. מתקבל מעין פאי סגור.

5. מכניסים את המאפה לתנור מחומם מראש ל- 175 מעלות למשך כ- 45 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר