מאפה ירקות

מניחים מעט תערובת ירקות במרכז המאפה – שימו לב שהבצק בדרך כלל מאבד נפח בתנור. אופים ב-180 מעלות במשך 25 עד 30 דקות עד שהשוליים של המאפים מזהיבים
מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון מעניין של מאפה ירקות בו בבצק יש בירה, עם הרבה ירוקים בתערובת הירקות. מתאים כפתיח בארוחה או ככיבוד חביב לאורחים

רכיבים

לבצק

 250 גר' קמח חיטה מלאה

100 מ"ל בירה

50 מ"ל שמן

5 גר' מלח

לתערובת ירקות

 150 גר' תרד קצוץ

150 גר' מנגולד קצוץ

75 גר' בצל ירוק

75 גר' כרישה קצוצה

25 גר' פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

פפריקה מעושנת

50 גר' צימוקים (לא חובה)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את הקמח עם מלח ואת השמן עם הבירה.

לאחר מכן מערבבים יחד בלילה רטובה עם יבשה.

לשים ידנית במשך מספר דקות לקבלת בצד רך ואחיד.

יוצרים מהבצק כדור.

מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות יותר עבור מאפים אישיים.

משטחים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

בינתיים מרכזים בקערה את כל הירקות הקצוצים עם תבלינים ומעט שמן זית.

מניחים מעט תערובת ירקות במרכז המאפה – שימו לב שהבצק בדרך כלל מאבד נפח בתנור.

אופים ב- 180 מעלות במשך 25 עד 30 דקות, עד שהשוליים של המאפים מזהיבים.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר