מאפה ללא גלוטן עם תרד וגבינות

מותג מאסטר שף מציע לרגל חג השבועות ובעצם לכל השנה מתכון קל, טעים ופשוט להכנה וללא גלוטן שיגנוב את ההצגה בשולחן החג

מפזרים שומשום ואופים 40 דקות או עד שהמאפים שחומים יפה. מצננים מעט מגישים עם ביצים קשות וירקות טריים. צילום נמרוד סונדרס

מצרכים ל-30 מאפים קטנים

30 דפי אורז בקוטר 16 ס"מ כמו של מאסטר שף

3 כוסות עלי תרד קצוצים

½ כוס בצל ירוק קצוץ

200 גרם פטה או בולגרית מפוררת

100 גרם קשקבל מגורדת

1 ביצה

4-5 כפות שומשום לציפוי

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות (עדיף טורבו) או 200 מעלות רגיל.

מערבבים בקערה תרד קצוץ עם בצל ירוק, פטה, קשקבל וביצה.

יוצקים מים לקערה שתוכל להכיל את דף האורז.

טובלים דף אורז למשך 10 שניות – שימו לב, הכוונה רק להגמיש אותו מבלי שיתרכך ממש.

מניחים בקצה הדף כף מלית לרוחב ומתחילים לגלגל.

בגלגול השני מקפלים את השוליים פנימה מימין ומשמאל.

ממשיכים לגלגל כך שמתקבל מאפה מלבני וסגור היטב ללא סדקים וקרעים – אם יהיה קרע המלית תיזל.

מניחים במרווחים בתבנית עם נייר אפייה.

מפזרים שומשום ואופים 40 דקות או עד שהמאפים שחומים יפה.

להגשה

מצננים מעט.

מגישים עם ביצים קשות וירקות טריים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה