מאפה מנגולד וגבינות

 

חומרים ל-10-12 מנות
לבצק
2 כוסות קמח
150 גרם חמאת קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1 ביצה
1-2 כפות מים קרים

למלית
80 גרם תנובה
3 כפות שמן זית
6 בצלים ירוקים קצוצים דק
1 חב' מנגולד (כ 10 גבעולים) החלק הירוק בלבד קצוץ דק
3 פלפלים אדומים קלויים קלופים וחתוכים לקוביות
מלח ופלפל שחור טחון
1 מכל שמנת להקצפה 32% או 38%
1 גביע שמנת של פעם 27%
1 גביע גבינה 9% או 5%
200 גר' קצ'קבל מגוררת
3 ביצים
3 כפות קמח

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת

אופן ההכנה
1. שמים במעבד מזון, קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ואם צריך מים, מעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד. עוטפים את כדור הבצק בנילון ניצמד ומקררים שעתיים.

2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח או בין שתי דפי אפייה, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. אם יש צורך מסירים בצק עודף. מקררים חצי שעה.

3. ממיסים במחבת גדולה או סיר גדול , חמאה ושמן, מוסיפים את הבצל הירוק והמנגולד ומטגנים 5 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים טועמים ומשפרים תיבול.

4. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, יוצקים את המלית לתבנית אופים כ 45 דקות עד שהמאפה מזהיב, מוציאים מהתנור ממתינים כחצי שעה פורסים ומגישים עם גביע רוויון צונן.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה