מאפה סורי עם בשר טחון וטחינה

שף אבי ביטון מציע בשיתוף עם יצרנית הטחינה והחלוה אחוה, מתכון מיוחד של פעם בגרסה מעודכנת: מאפה סורי עם בשר טחון, אורז, בהרט וטחינה, המוגש לצד סלט עגבניות חריף. המאפה הטעים הינו מהיר וקל להכנה ומתאים כמנה עיקרית או כתוספת

מצרכים למאפה בתבנית אינגליש קייק

500 גרם בשר טחון

1 כוס אורז מבושל

2 בצלים לבנים

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

1 כף רסק עגבניות

1 כפית שטוחה בהרט

1 כפית גדושה פלפל שחור טחון

1/2 כפית מלח

לטחינה

1/2 כוס טחינה גולמית כמו של אחוה

1 כוס מים קרים

מעט מלח

מיץ לימון

לסלט

2 עגבניות

1 פלפל חריף

1 כף רסק עגבניות

1 חופן פטרוזיליה

קורט מלח

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית

צילום שניר סופגי גואטה

אופן ההכנה

קוצצים את שני הבצלים דק ומניחים בקערת ערבוב.

מוסיפים לקערה את הבשר הטחון הטרי וכוס אורז מבושל. מתבלים בפלפל שחור, מלח, בהרט ופטרוזיליה קצוצה.

מוסיפים שתי ביצים לתערובת.

מערבבים את כל החומרים היטב בעזרת הידיים.

משמנים תבנית אינגליש קייק.

מכניסים את התערובת לתבנית ודוחסים.

אופים ב- 180 מעלות למשך כ- 45 דקות.

מכינים את הטחינה

מערבבים טחינה, מים קרים, מלח ולימון.

טוחנים עם בלנדר מוט.

מכינים את הסלט

קוצצים עגבניות, פלפל חריף ועשבי תיבול.

מתבלים במלח, מיץ לימון, רסק עגבניות ושמן זית.

מערבבים היטב.

בסיום האפייה מוציאים את המאפה מהתנור ומצננים.

שמים טחינה על המאפה בנדיבות ומורחים בעזרת כף.

מגישים פרוסת מאפה וטחינה לצד סלט עגבניות חריף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר