מאפה עגבניות שרי וגבינות

מתכון של זוגלובק להכנה מהירה ופשוטה עבור מאפה מסדרת הבצקים המתאימים למאפים מלוחים או מתוקים עם ירקות, פירות וגבינות

מקפלים את שולי הבצק על המלית כך שיכסה רק חלק ממנה ומרכזה יישאר חשוף ומברישים בביצה את מעטפת הבצק. צילום אוהד רומנו
מקפלים את שולי הבצק על המלית כך שיכסה רק חלק ממנה ומרכזה יישאר חשוף ומברישים בביצה את מעטפת הבצק. צילום אוהד רומנו

רכיבים ל-2 גאלטים בקוטר 20 ס"מ

בצק

1 בצק פריך מלוח 450 גר' ללא חומרים משמרים כמו מסדרת הבצקים של זוגלובק מיקי שמו – מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה

מלית

100 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינה בולגרית

1-2 שיני שום כתושות

12-15 עגבניות שרי חצויות

שמן זית לשימון

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 ביצה טרופה להברשה

להגשה

עלי זעתר או אורגנו טריים

גבינת פרמזן מגורדת

 אופן ההכנה

קורצים עיגולים בקוטר 20 ס"מ (טיפ: אם אין רינג  אפשר לסמן עם צלחת ולחתוך עם גלגלת פיצה לעיגול מסביב לצלחת)

בקערית מערבבים גבינת ריקוטה, בולגרית, שום, מלח ופלפל.

טועמים ומתקנים תיבול.

מורחים במרכז כל בצק את תערובת גבינות (משאירים שוליים לקיפול).

בקערה שמים עגבניות שרי ומפזרים מעליהן מעט שמן זית, מלח ופלפל.

מניחים בצפיפות את העגבניות המתובלות מעל תערובת הגבינות.

מקפלים את שולי הבצק על המלית כך שיכסה רק חלק ממנה ומרכזה יישאר חשוף.

מברישים בביצה את מעטפת הבצק.

אופים 40-45 דקות ב- 180 מעלות עד שהבצק יזהיב.

הגשה

מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

מפזרים עלים טריים וגבינת פרמזן ומגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה