מאפה עלים במילוי מוס תמרים ותפוחים בדבש ברוטב יין

חומרים:בצק עליםכף אבקת סוכרחומרים לקרם תמרים:כוס שמנת מתוקה 0.5 כוס סוכרכף ממרח תמריםכף סירוף סילאןחומרים לתפוחים בדבש:כף חמאהכף דבש 3 תפוחי עץ גרנד חתוכים לפלחים2 כפות סוכרקורט קינמוןחומרים לרוטב יין:1 כוס יין לבן חצי יבש0.5 כוס סוכר1 ביצה1 חלמוןכפית רוםאופן ההכנה:לחתוך את הבצק למלבנים בגודל 6 ס"מ על 8 ס"מ.לסדר על תבנית עם נייר פרגמנט, ולהניח מעל תבנית נוספת (על מנת שהבצק לא יתנפח). לאפות ב- 220 מעלות 12 דקות.מקציפים שמנת וסוכר עד קבלת קצף יציב.מוסיפים את ממרח התמרים ואת הסילאן, ומערבבים עם כף (פעולת עטיפה).ממסים חמאה על מחבת בחום נמוך.מוסיפים את התפוחים, מוסיפים את הדבש, סוכר והקינמון, וממשיכים בישול עוד כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב.אופן הכנת הרוטבףשמים סיר כפול על הגז עם מים רותחים (באן מרי) בסיר התחתון.בסיר העליון מערבבים את כל החומרים של הרוטב יחד, וטורפים במטרפה (כל הזמן) עד קבלת רוטב חם ומוקצף.מקררים את הרוטב.סידור המנה:מניחים שכבת בצק. מזלפים את קרם התמרים ומסדרים את התפוחים מעל.מניחים עוד שכבת בצק, וחוזרים על הפעולה של הסידור של הקרם והתפוחים, סוגרים עם שכבת בצק ומפזרים מעל אבקת סוכר. לאחר שהמנה מוכנה, יוצקים את רוטב היין במרכז הצלחת, ועליו מניחים את המנה.ניתן לקשט את המנה עם רימונים או ליצ'י או כל פרי אחר.

חומרים:
בצק עלים
כף אבקת סוכר

חומרים לקרם תמרים:
כוס שמנת מתוקה
0.5 כוס סוכר
כף ממרח תמרים
כף סירוף סילאן

חומרים לתפוחים בדבש:
כף חמאה
כף דבש
3 תפוחי עץ גרנד חתוכים לפלחים
2 כפות סוכר
קורט קינמון

חומרים לרוטב יין:
1 כוס יין לבן חצי יבש
0.5 כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
כפית רום

אופן ההכנה:לחתוך את הבצק למלבנים בגודל 6 ס"מ על 8 ס"מ.
לסדר על תבנית עם נייר פרגמנט, ולהניח מעל תבנית נוספת (על מנת שהבצק לא יתנפח).
לאפות ב- 220 מעלות 12 דקות.
מקציפים שמנת וסוכר עד קבלת קצף יציב.
מוסיפים את ממרח התמרים ואת הסילאן, ומערבבים עם כף (פעולת עטיפה).
ממסים חמאה על מחבת בחום נמוך.
מוסיפים את התפוחים, מוסיפים את הדבש, סוכר והקינמון, וממשיכים בישול עוד כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב.

אופן הכנת הרוטבף
שמים סיר כפול על הגז עם מים רותחים (באן מרי) בסיר התחתון.
בסיר העליון מערבבים את כל החומרים של הרוטב יחד, וטורפים במטרפה (כל הזמן) עד קבלת רוטב חם ומוקצף.
מקררים את הרוטב.

סידור המנה:
מניחים שכבת בצק. 
מזלפים את קרם התמרים ומסדרים את התפוחים מעל.
מניחים עוד שכבת בצק, וחוזרים על הפעולה של הסידור של הקרם והתפוחים, סוגרים עם שכבת בצק ומפזרים מעל אבקת סוכר.
לאחר שהמנה מוכנה, יוצקים את רוטב היין במרכז הצלחת, ועליו מניחים את המנה.
ניתן לקשט את המנה עם רימונים או ליצ'י או כל פרי אחר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר