מאפה פטריות ותרד

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון צמחוני לפשטידת פטריות ותרד המזכירה ספנקופיטה יוונית ומתאימה לא רק לצמחונים אלא לכל אירוח או ארוחה משפחתית בערבי הקיץ החמים

מוסיפים למחבת את גבינת הפרמז'ן המגורדת, עלי הטימין וקמח התירס. מערבבים הכול ומבשלים במשך 2 דקות נוספות

רכיבים עבור 3 מנות

תבנית אפייה מלבנית

בצק עלים (לאחר הפשרה)

2 שן שום

1/2 בצל

10 פטריות

150 גרם עלי תרד

5 גר' קמח תירס

50 גר' גבינת פרמזן מגורדת

3 ענפי טימין

1 ביצה טרופה

שמן זית

מלח, פלפל

אופן ההכנה

הכנת המלית

שוטפים את הפטריות ומייבשים היטב.

חותכים את הפטריות לחתיכות קטנות.

קולפים את שיני השום וקוצצים דק ביחד עם הבצל.

מחממים מעט שמן במחבת גדולה.

מקפיצים עליה את הבצל על אש נמוכה במשך 5 דקות.

מוסיפים למחבת את השום ואת הפטריות הקצוצות. מבשלים במשך 5 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים.

מוסיפים למחבת את עלי התרד.

מתבלים במלח ופלפל.

מקפיצים כמה דקות עד שהעלים מתאדים לחלוטין.

מוסיפים למחבת את גבינת הפרמז'ן המגורדת, עלי הטימין וקמח התירס.

מערבבים הכול ומבשלים במשך 2 דקות נוספות.

מנמיכים את האש.

מניחים לתערובת להתקרר לחלוטין.

הכנת המאפה

מרדדים את בצק העלים.

חותכים ממנו 6 מלבנים בגודל זהה.

על 3 מלבנים שמים כמות מן המלית שהתקררה. מניחים מעל כל מלית מלבן בגודל זהה ומהדקים. מברישים את המלבנים העליונים בביצה.

חשוב לנסות לא ללכוד אוויר תוך כדי שלוחצים את קצוות המלבנים כדי לאטום את המלית.

בתוך תבנית האפייה המכוסה בנייר אפייה משומן, מברישים פעם נוספת כל מלבן בביצה.

אפייה

מניחים את התבנית במדף התחתון של התנור.

אופים בטמפרטורה של 210 מעלות למשך 25-30 דקות או עד הזהבה.

הגשה

מוציאים את התבנית מהתנור ומגישים מיד חם.

מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה