מאפה פטריות יער ואספרגוס

לארבעה סועדיםמרכיבים:500 גרם בצק עלים מרודד על בסיס חמאה600 גרם פטריות יערצרור גבעולי אספרגוס200 מ"ל שמנת250 מ"ל יין לבן 3 כפות שמן זיתמלח ופלפלאופן ההכנה: בעזרת חותכן עוגיות קורצים 16 עיגולים בקוטר של 10 ס"מ בבצק העלים. ב- 12 עיגולים קורצים עיגול פנימי נוסף בקוטר של 7 ס"מ, משאירים את העיגול הקטן בתוך העיגול הגדול. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה את ארבעת העיגולים השלמים.מעל כל עיגול שלם מסדרים, זה מעל זה, שלושה עיגולים שקרצנו בתוכם עיגול קטן. מחממים תנור ל- 200 מעלות.אופים את העיגולים 15 דקות, מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים 10 דקות נוספות. מסירים בעדינות את לב מאפה בצק העלים שנוצר ע"י קריצת העיגולים הקטנים במרכז העיגולים הגדולים. שומרים חם.מסירים את החצי התחתון של גבעולי האספרגוס וחותכים אותם לחתיכות באורך 2 ס"מ. מבשלים את חתיכות האספרגוס עם היין בסיר על אש נמוכה עד לרתיחה.מסירים מהאש ומסננים. שומרים את הנוזלים בטמפרטורת החדר.חותכים את הפטריות לאורכן לרצועות בעובי 2 ס"מ. מחממים מחבת על אש גבוהה עם שמן הזית ומטגנים בה את הפטריות תוך כדי ערבוב. ממליחים ומפלפלים. כשהפטריות מתרככות מוסיפים את ציר האספרגוס.מביאים לרתיחה, מוסיפים את גבעולי האספרגוס (החצאים העליונים) ומאדים 2 דקות. מוסיפים את השמנת ומאדים 2 דקות נוספות.הגשה: ממלאים כל מאפה בצק העלים בגבעולי אספרגוס ורצועות של פטריות יער.יוצקים מעט מהרוטב מעל. מגישים מיד. לצד המנה ממליץ השף יאיר יוספי על בלאדי מרי מעגבניות שריצילום: בועז לביא

לארבעה סועדים

מרכיבים:
500 גרם בצק עלים מרודד על בסיס חמאה
600 גרם פטריות יער
צרור גבעולי אספרגוס
200 מ"ל שמנת
250 מ"ל יין לבן
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
בעזרת חותכן עוגיות קורצים 16 עיגולים בקוטר של 10 ס"מ בבצק העלים.
ב- 12 עיגולים קורצים עיגול פנימי נוסף בקוטר של 7 ס"מ, משאירים את העיגול הקטן בתוך העיגול הגדול.
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה את ארבעת העיגולים השלמים.
מעל כל עיגול שלם מסדרים, זה מעל זה, שלושה עיגולים שקרצנו בתוכם עיגול קטן. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
אופים את העיגולים 15 דקות, מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים 10 דקות נוספות.
 מסירים בעדינות את לב מאפה בצק העלים שנוצר ע"י קריצת העיגולים הקטנים במרכז העיגולים הגדולים.
שומרים חם.
מסירים את החצי התחתון של גבעולי האספרגוס וחותכים אותם לחתיכות באורך 2 ס"מ. מבשלים את חתיכות האספרגוס עם היין בסיר על אש נמוכה עד לרתיחה.
מסירים מהאש ומסננים. שומרים את הנוזלים בטמפרטורת החדר.
חותכים את הפטריות לאורכן לרצועות בעובי 2 ס"מ.
מחממים מחבת על אש גבוהה עם שמן הזית ומטגנים בה את הפטריות תוך כדי ערבוב. ממליחים ומפלפלים.
כשהפטריות מתרככות מוסיפים את ציר האספרגוס.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את גבעולי האספרגוס (החצאים העליונים) ומאדים 2 דקות. מוסיפים את השמנת ומאדים 2 דקות נוספות.

הגשה:
ממלאים כל מאפה בצק העלים בגבעולי אספרגוס ורצועות של פטריות יער.
יוצקים מעט מהרוטב מעל.
מגישים מיד.

לצד המנה ממליץ השף יאיר יוספי על בלאדי מרי מעגבניות שרי

צילום: בועז לביא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר