מאפה פילו בגבינת רוקפור ורוטב רימונים ודבש

מתכון ל- 15 מנותחומרים:חבילת עלי פילו (250 גר')3 בטטה בינוניות250 גר' גבינת רוקפור3 כפות דבשגרעיני רימונים –משני רימונים- לשמור מעט גרגרים בצד לעיטור המנותשמן זיתמלחפלפל4 עלי רוזמרין (להוריד עלים מהגבעול הקשה)מיץ מ-1/2 לימון טרי2 עלי בצל ירוקאופן ההכנה: את הבטטות מקלפים וחותכים לעיגולים.מתבלים במלח, פלפל, שמן זית עלי רוזמרין.אופים בתנור בחום גבוה 200 מעלות עד ריכוך. מוציאים מהתנור ומקררים.פורסים את עלי הפילו (לשים כל הזמן על העלים מגבת לחה, מאחר והעלים מתייבשים מהר).מורחים העלים בשמן זית.חותכים לריבועים.  מניחים על כל ריבוע כמה עיגולי בטטות, ומעליהם מניחים קוביית רוקפור.מקפלים לצורת פרח (לכווץ למעלה את הבצק).מניחים על נייר אפייה משומן.אופים עד השחמה ב– 150 מעלות כ– 10 דקות (לשים לב שלא ישרף).הכנת הרוטב:סוחטים את גרעיני הרימון (אפשר להשתמש גם ברכז או מיץ רימונים טבעי). מערבבים את הדבש ואת מיץ הלימון עד איזון בין המתיקות והחמיצות.יוצקים לפני ההגשה על פרחי הפילו.מעטרים סביב המאפה בגרעיני רימונים.

מתכון ל- 15 מנות

חומרים:
חבילת עלי פילו (250 גר')
3 בטטה בינוניות
250 גר' גבינת רוקפור
3 כפות דבש
גרעיני רימונים –משני רימונים- לשמור מעט גרגרים בצד לעיטור המנות
שמן זית
מלח
פלפל
4 עלי רוזמרין (להוריד עלים מהגבעול הקשה)
מיץ מ-1/2 לימון טרי
2 עלי בצל ירוק

אופן ההכנה:
 את הבטטות מקלפים וחותכים לעיגולים.
מתבלים במלח, פלפל, שמן זית עלי רוזמרין.
אופים בתנור בחום גבוה 200 מעלות עד ריכוך.
מוציאים מהתנור ומקררים.
פורסים את עלי הפילו (לשים כל הזמן על העלים מגבת לחה, מאחר והעלים מתייבשים מהר).
מורחים העלים בשמן זית.
חותכים לריבועים. 
מניחים על כל ריבוע כמה עיגולי בטטות, ומעליהם מניחים קוביית רוקפור.
מקפלים לצורת פרח (לכווץ למעלה את הבצק).
מניחים על נייר אפייה משומן.
אופים עד השחמה ב– 150 מעלות כ– 10 דקות (לשים לב שלא ישרף).

הכנת הרוטב:
סוחטים את גרעיני הרימון (אפשר להשתמש גם ברכז או מיץ רימונים טבעי). מערבבים את הדבש ואת מיץ הלימון עד איזון בין המתיקות והחמיצות.
יוצקים לפני ההגשה על פרחי הפילו.
מעטרים סביב המאפה בגרעיני רימונים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר