מאפה פילו וגבינות ברוטב פלפלים כתום

 

חומרים למאפה
חצי קילו תרד
2 ביצים
גביע קוטג'
גביע גבינה לבנה
250 גר' גבינת פטה
50 גר' גבינת רוקפור מגורדת
בצק פילו
מלח
פלפל

אופן ההכנה
במים רותחים לחלוט תרד לדקה 1 בלבד, להוציא ולסחוט היטב, לקצוץ גס.

להוסיף 2 ביצים ואת הגבינות- מלח ופלפל לפי הטעם- הגבינות מלוחות בעצמן.

ממיסים חמאה בקערה , לוקחים דף פילו, מברישים את הפילו בחמאה מומסת שמים כף וחצי של המילוי, מגלגלים את הבצק, מברישים בחמאה ושמים בכל עגול.

אופים בתנור 30 דק', בחום של 180 מעלות.

חומרים לרוטב
7 פלפלים אדומים נקיים מגרעינים
100 גרם חמאה
3-4 שיני שום
1/2 כפית שמן צ'ילי
3/4 כפית מלח

אופן ההכנה
את הפלפלים והשום מרסקים היטב בבלנדר, מסננים ומוציאים חצי מכמות הנוזלים, מעבירים לסיר ומבשלים כ-10 דק', ואז לכבות את האש להוסיף את החמאה, שמן הצ'ילי והמלח.

הרכבת המנה
יוצקים מעט רוטב לצלחת ומעליו מניחים את המאפה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה