מאפה פילו עם פירות על הגריל בקברנה פטיט סירה וניל מתקתק

קינוחים המתאים לכל עונה (אפשר להשתמש בפירות שונים המתאימים לצלייה על הגריל לפי הפרי שאוהבים ולפי העונה). יחסית לקינוחים אחרים יש בו פחות קלוריות, טעים, חגיגי, וחשוב לא פחות: קל להכנה. החום של הגריל מוציא מהפרי סוכר טבעי ויוצר קרמל טעים. אפשר לגוון ולהשתמש בריבת מוסקט אדומה או ריבת שרדונה – לפי טעם וצבע.

מנה ל-6 אנשים:
חומרים להכנת הפילו:
100 גרם חמאה מומסת (להברשת הפילו)
3 כפיות סוכר
בצק פילו

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בינתיים ממיסים חמאה ומברישים דף פילו.
מניחים את שאר הדפים אחד על השני ומברישים בין כל אחד מהם.
חותכים את הבצק לארבעה, כאשר כל רבע מולבש על צידו החיצוני של קוקוט הפוך.
מכניסים את הקוקוטים לתנור ואופים כ-7-10 דקות עד שהבצק זהוב.
מוציאים, מניחים להתקרר ומחלצים את הפילו מהקוקוט.
מתקבלות סלסילות זהובות (שבהן נניח את הפירות והגלידה בהמשך).

חומרים להכנת הפירות במחבת פסים:
6 חצאי אגסים
6 חצאי אפרסקים
6 חצאי תאנים אדומות
6 חצאי תאנים
1/2 כוס קברנה פטיט סירה
1 כפית תמצית וניל אמיתית או שקית סוכר וניל.

אופן ההכנה:
להבריש את הפירות בחמאה מומסת, באופן אחיד.
לחמם מחבת פסים ולהניח את הפירות (בכדי לקבל פסי צריבה על הפרי).
לאחר שהפרי מתרכך מעט ומתקבלים סימני פסים על הפירות, מוציאים את הפירות ומניחים בצד.
באותה מחבת שמים החמאה המומסת שנשארה (בערך 50-60 גרם), 2 כפות נדיבות של ריבת קברנה פטיט סירה, חצי כוס קברנה פטיט סירה (או יין אדום יבש אחר), 1 כפית תמצית וניל אמיתית (או שקית סוכר וניל (10 גרם) – עד לאיחוד המצרכים וקבלת רוטב סמיך.

הרכבת המנה:
מניחים את הפילו על גבי צלחת הגשה.
מניחים בתוכם 2-3 חצאי פרי צרוב (תלוי בגודל הפרי), כדור גלידת וניל משובחת ומקשטים עם 2 כפות רוטב קברנה פטיט סירה וניל.
אני אוהבת להגיש על צלחת לבנה כדי להדגיש את הצבעים הטבעיים של הפירות, ולהוסיף נגיעות מהרוטב לקישוט.

את סדרת הגורמה Fine Food by Oshra Tishbi מובילות ריבות היין הייחודיות ליקב תשבי, שנרקחו ע"י אושרה תשבי בהשראת סביבת היקב והמסעדה.
בסדרה 5 ריבות יין מחמשת הזנים: שרדונה, פורט, קברנה-פטיט-סירה, מוסקט אדום ומוסקט לבן.
המוצרים נמכרים בחנויות ובמעדניות מובחרות בארץ וברחבי העולם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר