fbpx

מאפה פירורים של תותי בר בשוקולד

מצרכים ל-4 מנות200 גרם תותי בר100 מ"ל סירופ1 תרמיל ונילרבע צ'ילי ירוק טרירבע כפית אבקת חמשת התבלינים170 גרם קמח רגיל50 גרם סוכר חום50 גרם סוכר80 גרם חמאה20 גרם שקדים טחונים200 מ"ל מיץ תפוזים40 גרם סוכר חום1 כף דבש200 גרם גלידת וניל150 גרם שוקולד חצי-מתוק * התחילו עם רוטב השוקולד: צמצמו את מיץ התפוזים עם הסוכר החום, הדבש והווניל לפחות בשליש עד שיסמיך, צננו.* חלקו את הגלידה לשתי קערות. ערבבו את השוקולד המומס לתוך מחצית אחת של הגלידה ולמחצית השנייה עם מיץ התפוזים. ערבבו קלות את שתי התערובות בקערה. שימו בתבנית והקפיאו למשך שעתיים.* הרתיחו את תותי הבר בסירופ עם הווניל, הצ'ילי וחמשת התבלינים עד לקבלת תערובת עדינה (5 דקות). צננו. סננו את תותי הבר ושימו אותם בתבנית או חלקו לתבניות אישיות.* ערבבו את הקמח, הסוכר הרגיל והחום, החמאה והשקדים הטחונים עד שהתערובת תיראה כפירורי לחם, פזרו את הפירורים על התותים ואפו למשך 20 דקות בחום של 200 מעלות.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים ל-4 מנות
200 גרם תותי בר
100 מ"ל סירופ
1 תרמיל וניל
רבע צ'ילי ירוק טרי
רבע כפית אבקת חמשת התבלינים

170 גרם קמח רגיל
50 גרם סוכר חום
50 גרם סוכר
80 גרם חמאה
20 גרם שקדים טחונים

200 מ"ל מיץ תפוזים
40 גרם סוכר חום
1 כף דבש
200 גרם גלידת וניל
150 גרם שוקולד חצי-מתוק

* התחילו עם רוטב השוקולד: צמצמו את מיץ התפוזים עם הסוכר החום, הדבש והווניל לפחות בשליש עד שיסמיך, צננו.

* חלקו את הגלידה לשתי קערות. ערבבו את השוקולד המומס לתוך מחצית אחת של הגלידה ולמחצית השנייה עם מיץ התפוזים. ערבבו קלות את שתי התערובות בקערה. שימו בתבנית והקפיאו למשך שעתיים.

* הרתיחו את תותי הבר בסירופ עם הווניל, הצ'ילי וחמשת התבלינים עד לקבלת תערובת עדינה (5 דקות). צננו. סננו את תותי הבר ושימו אותם בתבנית או חלקו לתבניות אישיות.

* ערבבו את הקמח, הסוכר הרגיל והחום, החמאה והשקדים הטחונים עד שהתערובת תיראה כפירורי לחם, פזרו את הפירורים על התותים ואפו למשך 20 דקות בחום של 200 מעלות.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר