מאפה פירות יבשים בדבש מוגש עם גלידת וניל ופקאנים מסוכרים

 

חומרים להכנת 6 מנות
200 גרם שזיפים מיובשים
200 גרם משמשים מיובשים
100 גרם צימוקים בהירים
מיץ מלימון בינוני
חצי כוס (170 גרם) דבש מפרחי בר (או דבש מפרחי שיזף) יד מרדכי
חצי כפית קינמון

להגשה
700 גרם גלידת וניל
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים

אופן ההכנה
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), שמים בסיר את הפירות המיובשים, מכסים במים ומביאים לרתיחה.

מבשלים בסיר מכוסה על אש בינונית, 10 דקות, עד שהפירות מתרככים.

מסננים ומעבירים את הפירות לתבנית אפייה קטנה.

יוצקים על הפירות את הדבש, מיץ הלימון והקינמון, מערבבים ואופים 15 דקות.

להגשה
מניחים בגביע 2 כדורי גלידה, שמים מעל מעט מהפירות ורוטב הדבש שנוצר בתבנית, מקשטים באגוזי פקאן מסוכרים ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה