מאפה פירות יבשים בדבש מוגש עם גלידת וניל ופקאנים מסוכרים

חומרים להכנת 6 מנות200 גרם שזיפים מיובשים200 גרם משמשים מיובשים100 גרם צימוקים בהיריםמיץ מלימון בינוניחצי כוס (170 גרם) דבש מפרחי בר (או דבש מפרחי שיזף) יד מרדכיחצי כפית קינמוןלהגשה700 גרם גלידת וניל100 גרם אגוזי פקאן מסוכריםאופן ההכנהמחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), שמים בסיר את הפירות המיובשים, מכסים במים ומביאים לרתיחה.מבשלים בסיר מכוסה על אש בינונית, 10 דקות, עד שהפירות מתרככים. מסננים ומעבירים את הפירות לתבנית אפייה קטנה.יוצקים על הפירות את הדבש, מיץ הלימון והקינמון, מערבבים ואופים 15 דקות. להגשהמניחים בגביע 2 כדורי גלידה, שמים מעל מעט מהפירות ורוטב הדבש שנוצר בתבנית, מקשטים באגוזי פקאן מסוכרים ומגישים.

חומרים להכנת 6 מנות
200 גרם שזיפים מיובשים
200 גרם משמשים מיובשים
100 גרם צימוקים בהירים
מיץ מלימון בינוני
חצי כוס (170 גרם) דבש מפרחי בר (או דבש מפרחי שיזף) יד מרדכי
חצי כפית קינמון

להגשה
700 גרם גלידת וניל
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים

אופן ההכנה
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), שמים בסיר את הפירות המיובשים, מכסים במים ומביאים לרתיחה.

מבשלים בסיר מכוסה על אש בינונית, 10 דקות, עד שהפירות מתרככים.

מסננים ומעבירים את הפירות לתבנית אפייה קטנה.

יוצקים על הפירות את הדבש, מיץ הלימון והקינמון, מערבבים ואופים 15 דקות.

להגשה
מניחים בגביע 2 כדורי גלידה, שמים מעל מעט מהפירות ורוטב הדבש שנוצר בתבנית, מקשטים באגוזי פקאן מסוכרים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר