חומרים לבצק:
1 קילו קמח
שקית שימרית
2.5 כפות סוכר
כף מלח
1/2 כוס שמן
3 פרוסות לחם
2.5 כוסות מים פושרים
למילוי:
200 גרם גבינה מלוחה של חמד/צפתית
אפשר להוסיף גבינה צהובה
אופן ההכנה:
לערבב את הקמח השמרים הסוכר והמלח.
להוסיף את שאר החומרים של הבצק ואת המים בהדרגה.
ללוש עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
להניח את הבצק בקערה,לכסות במגבת ולהשאיר לתפיחה כשעתיים.
לאחר שהבצק תפח, יש ליצור כדורים רגילים.
לאחר חלוקת הבצק לכדורים יש להתפיח פעם נוספת על מגש ל-10 דקות.
לקחת כדור ולשטח אותו ביד עד לקבלת מצב עגול (בערך כמו פיתה) ולמלא אותו בגבינה.
לקפל את הבצק ל-2 ולסגור היטב את הצדדים.
לטגן במחבת טפלון משומן במרגרינה על אש נמוכה עד לקבלת מרקם קריספי והבצק מקבל השחמה.