fbpx

מאפה קועוד ברוטב עגבניות וביצה

חומרים לבצק:1 ק"ג קמח 40 גרם סוכר 20 גרם מלח40 גרם שמן זית3 כוסות מיםלרוטב עגבניות :4 עגבניות חתוכות לקוביות 1 בצל2 שיני שום1כפית כמון1 כף פפריקה מתוקה1 כפית פפריקה חריפה קמצוץ מלח,פלפל 2 כפות שמןהכנת הרוטב:בסיר שמים שמן ומטגנים שום ובצל.מוסיפים את התבלינים ואת העגבניות.מבשלים כשעה הכנת הבצק:ממיסים את השמרים במים פושרים עם כפית סוכר בכוס זכוכית כ- 5 דקות.את הקמח, הסוכר והמים לשים יחד במיקסר.מוסיפים את השמרים ולשים עוד כדקה.מוסיפים את השמן ובסוף את המלח.לשים כ- 15 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.מעבירים לקערה ונותנים לתפוח כ- 1 שעה מכוסה בניילון נצמד.אחרי שעה לחלק לכדורים של 170 גר'.מתפיחים עוד כחצי שעה.מרדדים את הכדור לגודל 12 ס"מ.מקפלים את הקצוות פנימה 2 ס"מ.במרכז שמים רוטב עגבניות ושוברים ביצה במרכז.אופים בתנור על 180 מעלות כ- 15-20 דקות.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
40 גרם סוכר
20 גרם מלח
40 גרם שמן זית
3 כוסות מים

לרוטב עגבניות :
4 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל
2 שיני שום
1כפית כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
קמצוץ מלח,פלפל
2 כפות שמן

הכנת הרוטב:
בסיר שמים שמן ומטגנים שום ובצל.
מוסיפים את התבלינים ואת העגבניות.
מבשלים כשעה

הכנת הבצק:
ממיסים את השמרים במים פושרים עם כפית סוכר בכוס זכוכית כ- 5 דקות.
את הקמח, הסוכר והמים לשים יחד במיקסר.
מוסיפים את השמרים ולשים עוד כדקה.
מוסיפים את השמן ובסוף את המלח.
לשים כ- 15 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מעבירים לקערה ונותנים לתפוח כ- 1 שעה מכוסה בניילון נצמד.
אחרי שעה לחלק לכדורים של 170 גר'.
מתפיחים עוד כחצי שעה.
מרדדים את הכדור לגודל 12 ס"מ.
מקפלים את הקצוות פנימה 2 ס"מ.
במרכז שמים רוטב עגבניות ושוברים ביצה במרכז.
אופים בתנור על 180 מעלות כ- 15-20 דקות.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר