חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
40 גרם סוכר
20 גרם מלח
40 גרם שמן זית
3 כוסות מים
לרוטב עגבניות :
4 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל
2 שיני שום
1כפית כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
קמצוץ מלח,פלפל
2 כפות שמן
הכנת הרוטב:
בסיר שמים שמן ומטגנים שום ובצל.
מוסיפים את התבלינים ואת העגבניות.
מבשלים כשעה
הכנת הבצק:
ממיסים את השמרים במים פושרים עם כפית סוכר בכוס זכוכית כ- 5 דקות.
את הקמח, הסוכר והמים לשים יחד במיקסר.
מוסיפים את השמרים ולשים עוד כדקה.
מוסיפים את השמן ובסוף את המלח.
לשים כ- 15 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מעבירים לקערה ונותנים לתפוח כ- 1 שעה מכוסה בניילון נצמד.
אחרי שעה לחלק לכדורים של 170 גר'.
מתפיחים עוד כחצי שעה.
מרדדים את הכדור לגודל 12 ס"מ.
מקפלים את הקצוות פנימה 2 ס"מ.
במרכז שמים רוטב עגבניות ושוברים ביצה במרכז.
אופים בתנור על 180 מעלות כ- 15-20 דקות.