מתכון ל – 4 אנשים
קרם פטיסייר
625 מ"ל חלב
מקל וניל
7 חלמונים
170 גרם סוכר
85 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
אופן הכנת הקרם
1. מרתיחים חלב עם חצי מכמות הסוכר ומקל הוניל.
2. מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר עד שהקצף תפוח והסוכר נמס ומוסיפים את הקורנפלור.
3. יוצקים בהדרגה מחצית מכמות החלב החם אל תוך הקצף על מנת להשוות את טמפרטורת הקצף לחלב.
4. לאחר השוואת הטמפרטורות יוצקים את הקצף תוך כדי ערבוב אל סיר החלב ומביאים לרתיחה, מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים.
5. לוקחים כלי רחב ומרפדים אותו בניילון נצמד, יוצקים פנימה את הקרם, מכסים ביריעות ניילון נצמד כך שהניילון נוגע בקרם.
6. מצננים את הקרם למשך שעתיים במקום קריר ומכניסים למקרר למס' שעות.
רכיבים למאפה
חבילת בצק בטטה של "טבעול"
250 גרם סוכר
250 מ"ל מים
250 מ"ל יין לבן
½ 1 מקלות וניל
מיץ לימון משני לימונים
3 אפרסקים לבנים
5 כפות דבש
2 רצועות מקליפת תפוז
1 ציפורן
1 כוכב אניס
אופן ההכנה
1. מכינים סירופ על ידי הרתחת הסוכר, המים, היין הלבן, מקל הוניל ומיץ הלימון.
2. חוצים את האפרסקים, מניחים בסירופ ומקררים.
3. מקלפים את האפרסקים וחותכים לפרוסות.
4. בסיר נפרד מחממים מעט את הדבש, ½ מקל הוניל, קליפות התפוז, הציפורן וכוכב האניס ומצננים.
5. מרדדים את בצק הבטטה וחותכים אותו לריבועים של 9X9 ס"מ ומניחים על מגש אפיה.
6. במרכז כל ריבוע מניחים כף קרם פטיסייר ועליו שתי פרוסות אפרסק.
7. מקפלים את הבצק כלפי פנים על ידי חיבור שתי פינות נגדיות (צורה של "קנולי").
8. אופים כ – 18 דקות בחום של 170 מעלות.
9. מזליפים מעל המאפה את הדבש המתובל.