מאפה שקדים אישי עם אגסים ביין אדום

חומרים:200 גרם חמאה רכה1 כוס סוכר לבן סוגת270 גרם שקדים טחונים דק4 ביצים1 כף ליקר שקדים6 כפות קורנפלור 6 אגסים – ירוקים ואדומים, פרוסות לפרוסות דקות כוס יין אדום מתוק1 כפית פלפל שחור2 כפות סוכר חום סוגת אבקת סוכר או סירופ סוכרהכנה:ערבלו ביד או במיקסר את החמאה והסוכר עד שהתערובת אחידה ומעט מוקצפת. הוסיפו את השקדים.הוסיפו את הביצים – אחת אחרי השנייה וערבבו היטב.הוסיפו את הליקר ולבסוף את הקורנפלור. שימו במקרר.חממו תנור ל- 180 מעלות.בשלו בסיר קטן את היין והסוכר וכפית מעט פלפל שחור. הביאו לרתיחה.הנמיכו אש והוסיפו את האגסים – בשלו במשך רבע שעה.שמנו תבנית שקעים היטב וגם קמחו אותם מעט קמח מצה. שיפכו בצק עד מחצית- שלושה רבעים מהשקע.תקעו כמה פרוסות אגסים בכל שקע כך שיעמדו אנכית ולא ישכבו.אפו במשך 30-45 דקות עד שהמאפים שחומים. הניחו להם להישאר בתנור מכובה עוד כמה דקות.שחררו בזהירות מהשקעים. צננו ופזרו אבקת סוכר או הברישו עם מעט סירופ סוכר.צילום: גליה דור

חומרים:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר לבן סוגת
270 גרם שקדים טחונים דק
4 ביצים
1 כף ליקר שקדים
6 כפות קורנפלור
6 אגסים – ירוקים ואדומים, פרוסות לפרוסות דקות
כוס יין אדום מתוק
1 כפית פלפל שחור
2 כפות סוכר חום סוגת
אבקת סוכר או סירופ סוכר

הכנה:
ערבלו ביד או במיקסר את החמאה והסוכר עד שהתערובת אחידה ומעט מוקצפת. הוסיפו את השקדים.
הוסיפו את הביצים – אחת אחרי השנייה וערבבו היטב.
הוסיפו את הליקר ולבסוף את הקורנפלור.
שימו במקרר.
חממו תנור ל- 180 מעלות.
בשלו בסיר קטן את היין והסוכר וכפית מעט פלפל שחור.
הביאו לרתיחה.
הנמיכו אש והוסיפו את האגסים – בשלו במשך רבע שעה.
שמנו תבנית שקעים היטב וגם קמחו אותם מעט קמח מצה.
שיפכו בצק עד מחצית- שלושה רבעים מהשקע.
תקעו כמה פרוסות אגסים בכל שקע כך שיעמדו אנכית ולא ישכבו.
אפו במשך 30-45 דקות עד שהמאפים שחומים.
הניחו להם להישאר בתנור מכובה עוד כמה דקות.
שחררו בזהירות מהשקעים.
צננו ופזרו אבקת סוכר או הברישו עם מעט סירופ סוכר.

צילום: גליה דור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר