רכיבים:
3 בננות בשלות
1 כף שטוחה של סטבינול (כ- 50 טיפות)
100 גרם חמאה מומסת
1.5 כוס קמח רגיל או מלא או חצי חצי
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 ביצה
לגיוון:
קורט קינמון
אופן ההכנה:
מועכים את הבננות לעיסה ומוסיפים לה כף סטבינול.
מוסיפים לתערובת חמאה מומסת, קמח, סודה לשתייה, מלח וביצה.
מערבבים לתערובת אחידה (ניתן להוסיף גם קורט קינמון).
יוצקים לתבנית מאפינס משומנת היטב.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כ- 20 עד 30 דקות (עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס, יוצא יבש).
ענת ענבר דור – מומחית לתזונה טבעית, מכללת רידמן לרפואה משלימה.