מאפינס עם פירות יבשים

פירות יבשים
פירות יבשים עשירים באשלגן ודלים בנתרן, ומסייעים בכך להורדת לחץ הדם. פירות יבשים עשירים בסיבים תזונתיים המסייעים לשמור על פעילות מערכת העיכול ויציאות סדירות, ומכילים מינרלים חיוניים כגון ברזל וסידן, ונוגדי חמצון שונים

רכיבים

1.25 כוסות קמח לבן

1.25 כוסות קמח מלא

1/2 כוס סוכר חום

כפית אבקת אפייה

1 ביצה בינונית

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס אגוזי מלך קלופים

1 כוס צימוקים

1/2 כוס שזיפים מגולענים

8 תמרים ללא חרצנים

אופן ההכנה

מכניסים לקערה את החומרים היבשים ומערבבים.

יוצרים גומה במרכז התערובת היבשה, מוסיפים את החומרים הרטובים (הביצה, השמן והמיץ תפוזים), ומערבבים.

מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים.

מתיזים מעט מתרסיס השמן על השקעים שבתבנית, ומניחים את התערובת לתוך כל שקע עד לגובה השקע.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 20 דקות עד להשחמה (נועצים קיסם ובודקים אם מוכן).

מוציאים לצינון ואחר כך מוציאים את המאפינס מהשקעים.

 

במאפין אחד: 260 קק"ל. מחברת המתכון היא ליטל פיינגרץ, דיאטנית קלינית בסטודיו סי, הרשת הנשית לעיצוב, חיטוב, כושר והרזיה 5045*

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר