מאפינס שוקולד עם מרשמלו חרוך

ליאור משיח יצר עבור חברת כרמית מתכון מתוק וקל להכנה עם הילדים. והנה טיפ שישדרג את המתכון – צרבו מרשמלו על הכיריים או בעזרת ברנר (זהירות!) ואז הניחו אותם על המאפינס. מומלץ לאכול אחד לפני שמגישים כי לא בטוח שיישאר

טובלים כל מאפין בציפוי השוקולד ומניחים להתייבש. מקשטים במרשמלו לא לפני ששורפים אותו מעט. צילום אנטולי מיכאלו

רכיבים

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
250 גרם שוקולד כמו אגו מריר שבור למשולשים

3/4 כוס מים רותחים
קורט מלח
3/4 כוס קמח תופח
1 כוס קמח לבן
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס אבקת קקאו
1 וחצי כוסות סוכר
4 ביצים שלמות
2 כפות שמן זית
1/2 כוס רוויון

צילום אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

בסיר קטן ממיסים את החמאה, השוקולד, המים והמלח על אש נמוכה.

מחממים בינתיים תנור ל-160 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

בקערה גדולה נפרדת מערבבים עם מטרפה קמח תופח, קמח לבן, סודה לשתייה, קקאו וסוכר.

בקערה בינונית נפרדת טורפים את הביצים עם שמן הזית והרוויון.
מוזגים את תערובת הביצים אל קערת היבשים וטורפים.
מוסיפים את תערובת השוקולד שנמסה.

מערבבים עד לקבלת מסה חלקה בלי גושים.

אפייה

יוצקים אל מנז'טים ייעודיים למאפינס המונחים בתבנית אפייה עם שקעים למאפינס.

מכניסים לתנור שחומם ל-20-30 דקות אפייה.

מוציאים את המאפינס מהתנור כאשר קיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש.

צילום אנטולי מיכאלו

חומרים לקרם השוקולד

150 גרם שוקולד כמו אגו מריר קצוץ
75 גרם חמאה חתוכה

אופן ההכנה

בקערה חסינת חום מניחים את החמאה והשוקולד.

מניחים מעל לסיר עם מים רותחים (בן מארי).

מערבבים עם לקקן עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.

טובלים כל מאפין בציפוי השוקולד ומניחים להתייבש.

מקשטים במרשמלו לא לפני ששורפים אותו מעט

– אם הילדים עושים זאת אז רק בנוכחות ההורים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה