fbpx

מאפי גבינה וחטיפי זיתים

מתכון ללא גלוטן – מתאים לסוכרתיים, לחולי צליאק וגם לבריאים. מתאי להגשה ככיבוד ומתאבנים
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מתכון ללא גלוטן – מתאים לסוכרתיים, לחולי צליאק וגם לבריאים. מתאי להגשה ככיבוד ומתאבנים.

מצרכים:
לבצק גבינה:
200 גרם חמאה רכה או מרגרינה רכה
1 גביע גבינה לבנה 250 גרם
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 כוס קמח סויה
1/2 1 כוס קמח תפ"א
1 שקית אבקת אפיה
מעט מלח

למילוי:
1 גבינת כנען
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
מעט גבינה בולגרית בשביל הטעם
קורטוב מלח
קורטוב פלפל שחור
1 ביצה

אופן הכנת הבצק:
בקערה עמוקה, לשים את קמח הסויה, קמח תפוחי האדמה, שקית אבקת אפייה, מלח ולערבב היטב.
לתערובת היבשה יש להוסיף את החמאה והגבינות.
ולערבב היטב עד קבלת בצק אחיד ורך למגע.

אופן הכנת המילוי:
להכניס את כל החומרים לקערה, לערבב היטב לתערובת אחידה.

אופן הכנת המאפים:
לרדד את הבצק בעזרת מערוך, עד קבלת עלה בעובי סנטימטר.
לקרוץ עיגולים בעזרת כוס הפוכה.
לשים כפית גדושה מתערובת המילוי במרכז צורת הבצק.
לגלגל את הבצק כך שיעטוף לגמרי את המילוי.
לזרות שומשום על המאפה.
לאפות ב-180 מעולת כ-20 דקות עד להשחמה.

ניתן להוסיף זית מגולען למילוי ששמים במרכז הבצק ולהמשיך לפי ההוראות – כך יתקבל מאפה "בית לזית".

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר