מבשלת בוטיק לבירה נפתחה ברמת הגולן

"מבשלת הגולן" היא פרי שיתוף פעולה מקומי יחד עם מבשלת הבירה הגרמנית ג'ו אלברכט. המבשלה תייצר שלושה סוגי בירות ללא חומרים משמרים

מבשלת בוטיק לבירה נפתחה באזור רמת הגולן תחת השם "מבשלת הגולן". מבשלת הבירה היא פרי שיתוף פעולה של יזמים מקומיים הנשענים על ידע מקצועי גרמני. עלות הקמת המבשלת והכשרת העוסקים במלאכה נאמדת בשישה מיליוני שקלים.

לצורך הקמת מבשלת הבירה נעשתה פנייה אל החברה הגרמנית ג'ו אלברכט בראוארי וגסטרונומייטקניק, הידועה במתקני הייצור ובשיטות ההפקה האיכותיים שלה. מתקני הייצור נרכשו בגרמניה ולארץ הגיע מבשל הבירה הראשי ("ברומאסטר") של החברה הגרמנית כדי לפקח מקרוב על תהליך הייצור. בנוסף, כדי להבטיח את איכות הבירות, משתמשת "מבשלת הגולן" במימי מעיין הסלוקיה. מרכיב זה מהווה ערובה לאיכות המשקה כיוון שבירה מורכבת מ-85% מים.

מבשלת הגולן תייצר בשלב הראשון שלושה סוגי בירות, במחיר זהה של 25 שקל לחצי ליטר לכל השלושה:
"בירת הגולן" – בירה אדומה, בעלת מרקם גוף עשיר במיוחד, עם 5.6% אלכוהול.
"בירת העמק" – בירת "לאגר" בעלת טעם קטיפתי, עם 4.5% אלכוהול.
"בירת הגליל" – בירה מסוג "וייצן", עשויה חיטה ובעלת טעם פירותי, לה % 4.3 אלכוהול. "בירת הגליל" נחשבת לאיכותית יותר, והיא נמזגת רק מחביות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר