מבשלת הגולן – הבירה שבאה מקצרין

את מבשלת הגולן הקימו שלושה יזמים ישראלים אוהבי בירה, שהבינו שמים איכותיים ייצרו בירה איכותית, מזג אוויר קר יעזור לכשותית (הצמח האחראי על מרירות הבירה) לשגשג, ואדמת הבזלת תעניק לבירה ארומה ייחודית

את מבשלת הגולן הקימו שלושה יזמים ישראלים אוהבי בירה, שהבינו שמים איכותיים ייצרו בירה איכותית, מזג אוויר קר יעזור לכשותית (הצמח האחראי על מרירות הבירה) לשגשג, ואדמת הבזלת תעניק לבירה ארומה ייחודית.
במבשלת הגולן מייצרים בירה טרייה, לא מסוננת, לא מפוסטרת וללא חומרים משמרים – אפשר לשתות ממנה רק במקום, לא תמצאו אותה בחנויות.

ההיסטוריה של הבירה מתחילה במזרח התיכון. מעדויות שנמצאו בפירמידות במצרים ובשער הגולן, עולה כי המצרים והשומרים היו הראשונים שייצרו בירה לפני יותר מ-5,000 שנה. 

מרכיבי הבירה כולם טבעיים. הלתת – הבסיס להכנת הבירה, מורכב מגרגירי חיטה או שעורה, שונה ממקום למקום בשל זני דגן שונים, טמפרטורות שונות ועוד, והוא המהווה את ההשפעה העיקרית על התוצר הסופי בצבע, בארומה ובטעם, ולכן לכל מבשלת בירה ייחודית משלה.

המים מהווים כ-90 אחוזים מהבירה, ולכן איכותם מאוד חשובה לייצור בירה איכותית. מעיין הסלוקיה בגולן – ממנו שואבים את המים לייצור הבירה במבשלת הגולן, נובע בבזלת, וידוע באיכות מימיו הצלולים, ובכך שאין צורך "לטפל" בהם לפני השימוש.

צמודה למבשלת מסעדת בשרים ברוהאוס (כינוי למסעדה הנמצאת בתוך מבשלת בירה). לפני הארוחה תוכלו לצפות בתהליך הכנת הבירה במכלי נחושת ענקיים (בתיאום מראש), שגם ישמשו תפאורה יפהפייה, בזמן האוכל.

במבשלת הגולן מייצרים ארבעה סוגי בירות:
גולן – בירת לאגר אדומה, עתירת טעמים עשויה מלתת שעורה קלוי משולב עם מרירות הכשותית ומתיקות קלה, 5.4% אלכוהול, משקה המתאים ללגימת ערב.
עמק – בירת פילזנר בהירה מסוג לאגר, מצטיינת בקלילות ובטעמים נעימים לחך. עשויה מלתת שעורה, טעם הכשות מודגש בה יותר, 4.8% אלכוהול, מתאימה לכל ארוחה.
גליל – בירה עשויה מלתת חיטה, בהירה, עשירה, בעלת נוכחות, בטעם פירותי מרענן, אופיינית לחבל בוואריה,. 5% אלכוהול.
בזלת – בירת לאגר מסוג "דאבלבוק", בעלת גוון כהה ועשיר בצבע ובטעם, מזכירה בטעמה קפה ושוקולד, כ- 8% אלכוהול.

מבשלת הגולן
אזור תעשייה קצרין
טל.04-6961311
שעות פעילות: 11:00 עד אחרון הסועדים, בכל ימות השבוע.

מידע נוסף באתר תיירות גולן www.tour.golan.org.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר