מגש חטיפונים מסוגננים

 

"סנדביץ" אגוזי מלך
מצרכים ל– 20 מנות:
20 אגוזי מלך
5 כפיות גבינת עיזים פרומעז מתובלת
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
לקחת חבילה של גבינת פרומעז, למעוך אותה.
להוסיף מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם.
לקחת רבע כפית מהגבינה ולשים על חצי אגוז.
להניח על הגבינה את חצי האגוז השני.
אפשר לגלגל בפטרוזיליה משני צדי הגבינה.

ענבים עטופים בגבינה
מצרכים ל– 20 מנות:

250 גרם גבינת עיזים רכה
150 גרם גבינת רוקפור מגוררת דק
20 ענבים שחורים או ירוקים ללא גלעינים
5 כפות שומשום מעורב בגרגרי קצח וגרעיני חמנייה

אופן ההכנה:
מערבבים היטב גבינת עיזים וגבינת רוקפור.
יוצרים כ- 20 כדורים (כל כדור בגודל 3/4 כפית גבינה).
מכניסים ענב לכל כדור ע"י לחיצה קלה, וסוגרים את הכדור.
מגלגלים בתערובת השומשום ומצננים כשעה.
חוצים לשניים ומגישים בעטרות נייר.

גלגל חביתיות ואצות
מצרכים ל- 24 מנות:
2 ביצים
1 חלמון
1 כף קמח
1 כף מים
2 כפיות ממרח חוזרת לבנה מוכן
3 דפי אצות
1 פרוסת סלמון מעושן פרוס ל- 3 רצועות

אופן ההכנה:
טורפים בקערה את הביצים, החלמון, המלח והקמח עד שנוצרת בלילה חלקה.
משמנים מחבת טפלון בקוטר 24-26 ס"מ.
מחממים על אש בינונית ויוצקים לתוכה שליש מהבלילה.
 מטים את המחבת כך שהבלילה תתפזר בתוכה, עד שהשוליים מזהיבים והבלילה נקרשת.
הופכים על משטח עבודה וממשיכים לטגן עוד 2 חביתיות.
מורחים על כל חביתיה שכבה דקה של ממרח חזרת.
מניחים על הממרח דף אצה אחד, מורחים על האצה שכבה דקה נוספת של חזרת ובקצה האצה מניחים רצועת סלמון.
מגלגלים לגלילה הדוקה.
עוטפים בנייר אלומיניום ומאחסנים כשעתיים במקרר.
פורסים כל גליל ל- 8 פרוסות.

אופן ההגשה:
מסדרים את החטיפונים בעטרות נייר – שורות שורות במגש.

ממתכוני עכבר שף 2009






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה