מדי שנה נצרכים בישראל כ-3,600 טון דבש, 40% מתוכם במהלך ראש השנה

לקראת ראש השנה תשס”ז, מספק שחר טנא, מנכ”ל מועצת הדבש מספר עובדות ונתונים על ענף הדבש:
בישראל ישנם כ-450 דבוראים בקיבוצים, מושבים, כפרים ערביים, כפרים דרוזיים, וגם לא מעט עירוניים, המייצרים ביחד כ-3,600 טון דבש בשנה.
התחום מגלגל 100 מיליון ₪ בשנה בישראל (אין ייצוא כלל).

הצרכן הישראלי צורך כ-0.5 ק”ג דבש בשנה בדומה לצרכן האמריקאי, וזאת לעומת הצרכן הגרמני והרוסי שצורכים כ-2 ק”ג דבש בשנה.

40% מכמות הדבש השנתית נצרכת בראש השנה, ובשנים האחרונות נרשמה עלייה קלה בצריכה. זאת בעקבות גלי העלייה מרוסיה, שכן בקרב הרוסים נחשב הדבש כמאכל בעל סגולות רפואיות. עלייה בצריכה מסתמנת גם בקרב האוכלוסייה הכללית, בעקבות חיפוש אחרי מזון טבעי יותר ותחליפים לסוכר.
שחר טנא מציין כי ענף גידול הדבש סובל בשנים האחרונות מבעיות קשות, שבמרכזן צמצום חמור של שטחי המרעה הצפוני בשל עקירה מסיבית של פרדסים לצורכי נדל”ן, כבישים, הרחבת יישובים ועוד. אם עד לפני עשור היו בארץ 400,000 דונם פרדסים – היום יש בקושי 180,000 דונם.

במהלך השנים האחרונות עבר ענף הדבש מהפכה בעקבות ביקוש הציבור לחידושים ולמוצרים אניני טעם. אם בעבר היו מספר זנים בודדים של דבש כגון דבש פרחי הדר ודבש פרחי בר, בשנים האחרונות התפתח בישראל ענף דבש זני וישנן מכוורות בוטיק רבות המשווקות דבש דרדר (בעל גוון ירוק), דבש אבוקדו, דבש זעתר, דבש אורגני, דבש מצמחי מרפא, דבש לבנדר, דבש שיזף, דבש תלתן, דבש אשלים ועוד. כל דבש מאופיין בצבע, טעם וארומה שונים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה