מדליית כסף לנבחרת הנוער הישראלית באולימפיאדת הבישול

האולימפיאדה מתקיימת אחת לארבע שנים בחסות איגוד השפים העולמי שישראל חברה בו. נבחרת הנוער לקחה חלק בתחרות בפעם השלישית, וזכתה במדליות כסף וארד גם באולימפיאדות הקודמות

נבחרת הנוער של ישראל זכתה במדליית הכסף באולימפיאדת הבישול שהתקיימה בעיר איירפורד בגרמניה. 

האולימפיאדה מתקיימת אחת לארבע שנים בחסות איגוד השפים העולמי שישראל חברה בו. נבחרת הנוער לקחה חלק בתחרות בפעם השלישית, וזכתה במדליות כסף וארד גם באולימפיאדות הקודמות.

משלחת הנוער הכוללת תלמידי בתי הספר לטבחות תדמור, עמל 1 אונים כפר סבא ואורט צריפין מצל"ח בפיקוח האגף להכשרה מקצועית במשרד התמ"ת, התאמנה חודשים ארוכים לתחרות. חברי המשלחת השתתפו במספר מקצים הכוללים מטבח קר, תפריט גורמה, ומטבח חם שבמהלכו מתבצעת הדגמת עבודה חיה מול הקהל והשופטים במטבח המוקף בקירות זכוכית שקופים.

חברי נבחרת הנוער נבחרו לאחר תהליך פנימי של תחרויות וסינון. בכל המנות שהציגה הנבחרת ניתן לזהות נגיעות ישראליות בחומרי הגלם ובהרכבת המנה.

שף מאיר רייז, מאמן הנבחרת מבית הספר תדמור, אמר: "גיל התחרות הרשמי הוא עד 23, אולם כיוון שאצלנו בגילאים האלה החבר'ה משרתים בצבא, המשלחת שלנו היא הצעירה ביותר. מעבר לכללי התחרות המחייבים את כל המשתתפים, אנחנו מקפידים גם על כשרות בכל המנות שהציגה הנבחרת".

המטבח הלאומי הישראלי עורר עניין רב באולימפיאדה, ומסתבר כי למנות הישראליות היה ביקוש רב והן היו בין הראשונות להימכר ב"מסעדת האומות" שהציעה את המנות המשתתפות בתחרות לקהל הרחב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר