מדריך זגאט 2009 למסעדות ניו יורק: PER SE הטובה ביותר

מדריך זגאט (ZAGAT) למסעדו ניו יורק לשנת 2009, יצא עתה לאור זו השנה ה- 30 ברציפות, כאשר ככל מדריכי זגאט הוא מבוסס על סקר ומשוב של עשרות אלפי סועדים – 38,128 ליתר דיוק במדריך ניו יורק.

לראש דירוג מסעדות התפוח הגדול זינקה Per Se – המסעדה של השף תומס קלר, מהמקום הרביעי בשנה שעברה.
במקום השני מסעדת Le Bernardin של השף אריק ריפרט, שדורגה במקום השלישי במדריך 2008.
למקום השלישי ירדה מהראשון מסעדת Daniel של השף דניאל בולו, ולמקום הרביעי עלתה Jean George של השף ז'אן ג'ורג' וונגריכטן, שדורגה במקום השישי במדריך זגאט 2008.
למקום החמישי ירדה Sushi Yasuda של השף נקומיצ'י יאסודה, מהמקום השני במדריך 2008.

המסעדות עם האוכל הטוב ביותר בניו יורק:
Per Se
Le Bernardin
Daniel
Jean Georges
Sushi Yasuda

המסעדות הפופולריות ביותר בעיר:
Union Square Cafe
Gramercy Tavern
Babbo
Le Bernardin
Gotham Bar & Grill

כמה זה עולה לנו
השנה ביקשו אנשי זגאט מ- 38,128 המשתתפים לא רק לציין את המסעדות שהם אוהבים או לא, אלא גם את תחושתם ביחס להשפעת המצב הכלכלי על התיאבון והרצון לאכול בחוץ.
מסתבר כי 38% אוכלים פחות בחוץ, בעוד אחוז זהה בוחרים מסעדות פחות יקרות, ו- 21% מדלגים על מתאבנים או קינוח במטרה לחסוך.
המחיר הממוצע של ארוחה בניו יורק הוא 40.78 דולר; 4 דולר פחות מאשר בלאס וגאס שהנה העיר היקרה ביותר בארה"ב לאכול בה.

לפניכם 20 המסעדות היקרות ביותר בניו יורק (בסדר יורד):
Masa
Per Se
Rainbow Room
Le Bernardin
Daniel
Gordon Ramsay
Momofuku Ko
Jean Georges
Chanterelle
River Café
L'Atelier de Joël Robuchon
Adour
Picholine
The Modern
Asiate
Fiamma
Aquavit
Aureole
Cru
Kobe Club

פיצה והעיר הגדולה
פיצריות הן ממקומות האכילה החביבות על הני יורקים, ומדריך זגאט 2009 סוקר ומציג גם את הפיצריות המובילות בעיר (בסדר יורד):
Joe & Pat's
Sal& Carmines
Di Fara
Grimaldi's
Joe's Pizza

www.zagat.com






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה