מדריך מישלן 2007: שפית אישה יחידה עם 3 כוכבים

השפית הצרפתיה אן-סופי פיק (Anne-Sophie Pic) הייתה עסוקה משנת 1992 בהחזרת כוכב מישלן השלישי אותו איבדה המסעדה המשפחתית שלה, Maison Pic מאז מות אביה.

מדריך מישלן 2007 שיצא זה עתה לאור, מגלה כי משפחת פיק הגשימה ומימשה את היעד שלה.
פיק היא השפית-אישה הרביעית בלבד בתולדות המדריך שזכתה בשלושה כוכבים, והיחידה המחזיקה היום בתואר. קדמו לה אז'ני ברייזר ומארי בורז'ואה ב- 1933, ומרגריט ביז ב- 1951.

שלושה שפים פריזאיים זכו השנה בכוכב המישלן השלישי: פרדריק אנטון ממסעדת Le Pre Catalan, פסקל בארבו מ- L’estrance, ויאניק אלנו מ- Le Meurice, אשר זכתה בתואר "הכוכב העולה" ב- 2006.
ז'אק לאמלואז מ- Maison Lameloise בבורגונדי, החזיר לעצמו את הכוכב השלישי אחרי שזה נלקח מנו ב- 2005. שבע מסעדות קודמו מכוכב אחד לשני כוכבים, כולל המסעדה של ז'ואל רובושון במונאקו.

כמו בכל שנה, מספר שפים איבדו אחד או יותר מכוכביהם. במדריך 2007 ירדה מסעדת TailleVent בהנהגת השף אלן סוליבר משלושה כוכבים בהם החזיקה מ- 1973 לשניים בלבד.
השף פיליפ לג'נדר מהמסעדה הפריזאית Le Cinq איבד גם הוא אחד משלושת כוכביו.
La Ferme de Mon Pere ("החווה של אבא שלי") שנמכרה ע"י הבעלים השף מארק וויירה ב- 2003 הודחה גם היא משלושה כוכבים לסטטוס של שני כוכבים, וכך גם המסעדות Buerehiesel ו- L’Esperence, שעל פי הדיווחים נמצאת בפשיטת רגל.

זו שנה שניה בה מישלן כולל במדריך שלו מבחר "בתי הארחה" מעולים בדירוגיו, כחלופה לבתי מלון. בפעם הראשונה זכה בית ההארחה La Ferme Hegia בדרום מערב צרפת בפירנאים בכוכב מישלן בזכות איכות המטבח שלו.

מישלן מפרסם את המדריכים האדומים המפורסמים שלו למסעדות ובתי מלון משנת 1900, כשירות ללקוחות חברת הצמיגים. המדריכים שניתנו תחילה ללא תשלום, מכניסים עתה ליצרן הצמיגים 15 מיליון יורו בשנה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה