מוזה – משקה אלכופופ חדש על בסיס אניס

'יקב הגליל' משיק משקה חדש בשם 'מוזה' מסוג אלכופופ (משקה אלכוהולי מרענן מוגז המורכב מכ-5% אלכוהול בתוספת מיצי פירות בטעמים שונים) שהרחיב את מספר צרכני האלכוהול בעולם לעוד מיליוני צעירים, צעירות, ונשים.

בפעם הראשונה בישראל מייצרים משקה מסוג אלכופופ (כשר).
בפעם הראשונה בעולם שמייצרים משקה כזה על הבסיס האלכוהולי
של אניס, המזוהה עם צרכני האלכוהול של אגן הים התיכון.

הרעיון העומד מאחורי ייצור משקה על בסיס אניס היה, שבמטרה להתחרות במספר העצום של יצרנים בתחום האלכופופ – ה"סמירנופים ובקרדיס" של העולם, יש למצוא יתרון תחרותי שייצור בידול.
שלושה גורמים הביאו לבחירת בסיס האניס כגורם ייחודי:
· הטרנד בקרב צעירים לשתות יותר קוקטיילים (רד בול וודקה מרגריטות ג’ין & טוניק וויסקי קולה וכו') במקום אלכוהול 40 אחוז נקי.
· העובדה שאניס שותים בדרך כלל נקי או עם קצת קרח או מים.
· גודל השוק הפוטנציאלי – לאורך אגן הים התיכון יש כ- 350 מיליון אנשים שמכירים וצורכים אניס, ובחלק גדול מהמקומות האניס הוא כמעט משקה לאומי, דוגמת צרפת- הפסטיס ופרנו, איטליה – סמבוקה, יוון- אוזו, תורכיה – רקי, לבנון סוריה ישראל טוניס אלג’יר מרוקו – עראק.

במפעל ייצור המשקאות של 'יקב בגליל' בטירת הכרמל עבדו שנתיים על פיתוח הטעמים ועל הקמת מערך ייצור וביקבוק המשקה, כשעתה יוצאים לשוק שלושת הטעמים הראשונים של 'מוזה' המבוססים על אניס בטעמים לימון, אשכוליות ולימון ונענע (חזק יותר, 8% אלכוהול) כאשר הסדרה כולה תכלול 7 מוצרים ב- 7 טעמים שונים, מתוך כוונה למתג את 'מוזה' כמשקה בינלאומי עם ניחוח ים תיכוני.

יקב הגליל הנו חברה משפחתית ומהיקבים הראשונים בארץ – נוסד ב-1824 בצפת.
מוצא המשפחה מרוסיה, וגם שם הם עסקו ביצור וודקה. משהתיישבה המשפחה בצפת הם החלו בייצור וודקה, הוסיפו יין, והתפתחו לייצור עראק, ליקרים, ג'ין ופסטיס. כיום מתרכזת החברה בייצור משקאות חריפים.
יקב הגליל ידוע בעיקר בזכות הוודקה והעראק שהם מייצרים ומוכרים במחירים עממיים: וודקה גולד, עלית העראק (הידוע גם כעראק איילה), אלוף העראק ואמיר העראק. מכירות העראק שלהם מהוות כ- 90% ממכירות העראק בישראל.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה