מולארד במלית פירות יבשים

חומריםמולארד שלםרוטב3 כפות ריבת שזיפים או משמשים6 כפות קוקוה קולה (לא דיאט)5 כפות רוטב סויה4 כפות קואנטרו (ליקר תפוזים)רבע כפית מלחרבע כפית אגוז מוסקטרבע כפית ג'ינג'ר טחוןתימין – לפי הטעםמליתרבע כוס משמשים מיובשיםרבע כוס תאנים מיובשות קצוצותרבע כוס שזיפים מיובשים קצוצים מגולעניםרבע כוס צימוקים קצוציםאחת וחצי כוסות אורז שטוף ומסונןמעט מלחמעט פלפל שחורתימין קיסמי עץאופן ההכנה1. מחממים תנור לחום בינוני –נמוך. מנקים את המולארד, שוטפים ומייבשים היטב.2. מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ומורחים מחצית על המולארד גם מבפנים וגם מבחוץ.3. מערבבים את חומרי המלית בקערה ומוסיפים את יתרת הרוטב. ממלאים את חלל המולארד וסוגרים בקיסמי עץ. מניחים את המולארד בתבנית ומכסים.4. אופים 3-4 שעות.

חומרים
מולארד שלם

רוטב
3 כפות ריבת שזיפים או משמשים
6 כפות קוקוה קולה (לא דיאט)
5 כפות רוטב סויה
4 כפות קואנטרו (ליקר תפוזים)
רבע כפית מלח
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית ג'ינג'ר טחון
תימין – לפי הטעם

מלית
רבע כוס משמשים מיובשים
רבע כוס תאנים מיובשות קצוצות
רבע כוס שזיפים מיובשים קצוצים מגולענים
רבע כוס צימוקים קצוצים
אחת וחצי כוסות אורז שטוף ומסונן

מעט מלח
מעט פלפל שחור
תימין
קיסמי עץ

אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני –נמוך. מנקים את המולארד, שוטפים ומייבשים היטב.

2. מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ומורחים מחצית על המולארד גם מבפנים וגם מבחוץ.

3. מערבבים את חומרי המלית בקערה ומוסיפים את יתרת הרוטב. ממלאים את חלל המולארד וסוגרים בקיסמי עץ. מניחים את המולארד בתבנית ומכסים.

4. אופים 3-4 שעות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר